Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΕΣΜΙΑ Η ΧΩΡΑ
της νέας δομής του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση προχωρά στην αποδοχή των ΝΑΤΟικών σχεδίων, χωρίς να έχει καμιά εξουσιοδότηση, ούτε από το λαό, ούτε καν από τη Βουλή

Η Ελλάδα, μέσω της εφαρμογής της νέας δομής του ΝΑΤΟ, μετατρέπεται σε χώρα με καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ με την ουσιαστική αλλά και με την τυπική σημασία της λέξης.

Οπως αποδείχνει η χτεσινή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, με το θέμα αυτό, των ηγεσιών των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών, η κυβέρνηση προχωρά ήδη στην αποδοχή των νέων καταστροφικών ρυθμίσεων. Και κάνει αυτά τα βήματα, χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση για το σκοπό αυτό, χωρίς να ρωτήσει ούτε τη Βουλή, ούτε τον ελληνικό λαό. Εχει ήδη αποδεχτεί την κατάργηση των εθνικών ορίων επιχειρησιακής ευθύνης, που συνεπάγεται τη μετατροπή του Αιγαίου σε μια μεγάλη "γκρίζα ζώνη", με ΝΑΤΟική σημαία και τη μετατροπή της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα σε ΝΑΤΟικό υποστρατηγείο, με το Αιγαίο και τα νησιά, θάλασσα και αέρα, εκτός ευθύνης της. Η σύνοδος των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της "Συμμαχίας" στις αρχές Δεκέμβρη στις Βρυξέλλες αναμένεται απλώς να την επικυρώσει τυπικά.

Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή της νέας δομής του ΝΑΤΟ αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τα σύνορά της, για την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή και η ΓΓ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στη Βουλή, όπου κυβέρνηση και κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ