Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ενδιαφέρον για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά όσον αφορά το άρθρο 36 που αφορά τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιδεικνύει ο Κ. Στεφανόπουλος.

Για το σκοπό αυτό κάλεσε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, χτες, τον υπουργό Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλο με την ιδιότητά του ως γενικού εισηγητή του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσει τη διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει την αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς. Απέφυγε όμως να αποσαφηνίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις αρμοδιότητες του Προέδρου να "κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς".

Στην ερώτηση αν ο Κ. Στεφανόπουλος συμφωνεί με την αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έτσι ώστε να μη διαλύεται η Βουλή, ο Ε. Βενιζέλος απάντησε γενικόλογα ότι "η επόμενη Βουλή, ως αναθεωρητική, μπορεί να επεξεργαστεί το συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αποσύνδεση αυτή". Υπάρχουν πολλές λύσεις που διασφαλίζουν ευρεία συναίνεση, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο Κ. Στεφανόπουλος φέρεται να συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Παράλληλα, όμως, χτες φάνηκε και το πρόβλημα "επικοινωνίας" που υπάρχει μεταξύ Προεδρικού Μεγάρου και Μαξίμου. Ενώ η ανακοίνωση της Προεδρίας ανέφερε ότι ο Κ. Στεφανόπουλος συζήτησε με τον Ε. Βενιζέλο θέματα σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Νικολάου, διέψευδε κατηγορηματικά ότι συζητήθηκε η αναθεώρηση του Συντάγματος και ότι ήταν μια ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας του Ε. Βενιζέλου ως υπουργού Πολιτισμού!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ