Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Διευκρινίσεις χωρίς ουσία από ΑΣΕΠ

Ξεκίνησε χτες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο γραπτό διαγωνισμό στις 21 και 22 Φλεβάρη, με τον οποίο θα πληρωθούν 2.353 θέσεις στο δημόσιο τομέα. Βασικό χαρακτηριστικό της πρώτης μέρας της 20ήμερης αποκλειστικής προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων, ήταν, εκτός από τη συνήθη ταλαιπωρία για την προμήθεια του εντύπου από τους δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους, το γεγονός ότι οι υποψήφιοι προτιμούσαν να παίρνουν το έντυπο που έπρεπε να συμπληρώσουν για "μελέτη" στο σπίτι, αφού οι εντεταλμένοι για το σκοπό αυτό υπάλληλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν "περισσότερες πληροφορίες".

Χτες παρατηρήθηκε, άλλη μια φορά, συνωστισμός στο περίπτερο της Πλατείας Κλαυθμώνος, γιατί οι υποψήφιοι κατέφυγαν εκεί για να προμηθευτούν τα έντυπα. Το γεγονός υποχρέωσε τη Νομαρχία Αθηνών να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τις αιτήσεις από το αρμόδιο γραφείο της Νομαρχίας, ώστε "να αποφύγουν την ταλαιπωρία και το συνωστισμό που παρατηρείται στην πλατεία Κλαυθμώνος".

Με αφορμή το γεγονός ότι διάφοροι επιτήδειοι αλλά και εφημερίδες ("Απογευματινή") κυκλοφορούν - και πουλάνε βέβαια πανάκριβα στους ανέργους υποψηφίους - διάφορα βιβλία, ως βοηθήματα για τα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι, το ΑΣΕΠ σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα εξής: 1. Η εξέταση κάθε μαθήματος θα γίνει στο πλαίσιο της ύλης που αναφέρεται στην προκήρυξη για κάθε κατηγορία και φορέα. 2. Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν χρήση όλων των βιβλίων που χρησιμοποιούνται για τα συγκεκριμένα ανά κατηγορία και φορέα, μαθήματα από τη Δευτεροβάθμια, Τεχνολογική και Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, καθώς και όσα άλλα τα οποία εκείνοι θα κρίνουν ως χρήσιμα για την περίπτωσή τους.

Αντί δηλαδή το ΑΣΕΠ να προστατεύσει τους υποψηφίους από τα χέρια των εμπόρων ελπίδων, οι οποίοι αξιοποιούν τις ασάφειες και τις αοριστίες του νόμου, τους αφήνει ακάλυπτους και έκθετους απέναντι στις άγριες διαθέσεις των κερδοσκόπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ