Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
"Μπλοκάρουν" την κυβερνητική αδιαλλαξία

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των διπλωματούχων μηχανικών του δημοσίου, με 24ωρη απεργία και το "μπλοκάρισμα" της δημοπρασίας του έργου του ΟΑΕΔ "Ανέγερση ΚΕΤΕΚ Αρκαδίας", προϋπολογισμού 2,5 δισ. δρχ.

Ετσι, κλείνει επιτυχημένα ο πρώτος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου των μηχανικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να τους αφαιρέσει τους πόρους, 6 και 7 τοις χιλίοις, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των μηνιαίων εισοδημάτων τους κατά 70.000 - 80.000 δρχ.

Παράλληλα, σήμερα, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της "Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών" (ΕΜΔΥΔΑΣ) στο θέατρο "ΑΚΑΔΗΜΟΣ" (Ακαδημίας και Ιπποκράτους 17), προκειμένου ο κλάδος να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. Αμέσως μετά τη συνέλευση οι μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Κ. Λιάσκας σημείωσε: "Το ΤΕΕ και το σύνολο του τεχνικού κόσμου δε θα ανεχτεί τις μονομερείς αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις όποιες αποφάσεις λάβει η Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ". Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κατηγορεί ακόμα τον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, για την επίμονη αδιαλλαξία του να μην ικανοποιήσει τα αιτήματα των μηχανικών, αφού, όπως επισημαίνει: "Αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά το νέο μισθολόγιο όλων των δημοσίων υπαλλήλων, με χρήματα, τα οποία δεν ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, αλλά αποκλειστικά στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους".

Επισημαίνεται ότι από την έναρξη των κινητοποιήσεων, στις 17 Σεπτέμβρη, μέχρι σήμερα έχουν ματαιωθεί δημοπρατήσεις μεγάλων και μεσαίων δημοσίων έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 δισεκατομμυρίων δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ