Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ετρεξε" ο ... "μετροπόντικας"!

Μέχρι το τέλος της βδομάδας, αναμένεται να φτάσει τελικά ο "μετροπόντικας" που διανοίγει τη σήραγγα του μετρό κάτω από την οδό Πανεπιστημίου στο σταθμό της Ακαδημίας, καθώς μετά τις εργασίες στήριξης του εδάφους - που αυτή τη φορά προηγήθηκαν - προχωρά κανονικά. Μάλιστα, το Σάββατο δημιούργησε ρεκόρ, κατασκευάζοντας 25 μέτρα σήραγγας!

Σήμερα το πρωί, αναμένεται να ξαναπαραδοθεί η οδός Ιπποκράτους στην κυκλοφορία, η οποία έκλεισε χτες για ένα 24ωρο για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η "Αττικό Μετρό ΑΕ".

Μπορεί βέβαια προς το παρόν ο "μετροπόντικας" να ξαναβρήκε τη ...φόρμα του, όμως δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα αμέσως μόλις ξεκινήσει τη διαδρομή του από την Ακαδημία προς το Σύνταγμα, καθώς παραμονεύουν στο δρόμο του νέα υπόγεια πηγάδια και ρέματα με νερό, αλλά και αρχαιότητες. Κατά πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται να παραμείνει σε αργία όλο το Νοέμβρη, ώστε να κατασκευαστεί προηγουμένως μια πιλοτική σήραγγα από το ύψος της οδού Ομήρου μέχρι την οδό Βουκουρεστίου.

Στο μεταξύ, η αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Πανεπιστημίου και η παράδοση στην κυκλοφορία όλων των λωρίδων της δεν προβλέπεται να γίνει πριν το τέλος της επόμενης βδομάδας το νωρίτερο. Ηδη, στην Πανεπιστημίου και τη Χ. Τρικούπη γίνονται εργασίες αποκατάστασης των δικτύων κοινής ωφέλειας και κυρίως του κεντρικού αγωγού της ΕΥΔΑΠ, όπως και του αγωγού αποχέτευσης, που είχαν καταστραφεί από το πέρασμα του "μετροπόντικα". Προς το τέλος της βδομάδας, προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος - όπως ανακοίνωσε η "Αττικό Μετρό" - προκειμένου, το συντομότερο δυνατόν, να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η Χ. Τρικούπη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org