Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ουδείς ψόγος!

Προχτές ο κύριος Ρέππας, απαντώντας θρασύτατα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αποκλεισμό του "Ριζοσπάστη" και της "Αυγής" από το γεύμα - ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τους διευθυντές των εφημερίδων, είπε το εξής: "Εσείς, βεβαίως, αν παραθέσετε κάποιο γεύμα, μπορείτε να καλέσετε όποιον άλλον θέλετε. Ο πρωθυπουργός θεώρησε πως θα έπρεπε να καλέσει τους εκπροσώπους αυτών των συγκεκριμένων εφημερίδων"!

Ο "Ρ" επανέφερε χτες στην αίθουσα Τύπου αυτή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου - που, ως γνωστόν, ομιλεί πάντα εξ ονόματος του πρωθυπουργού - και ρώτησε αν συνεπάγεται ότι από εδώ και στο εξής ο θεσμικός ρόλος του πρωθυπουργού θα προσαρμοστεί στο πλαίσιο των προσωπικών του επιθυμιών.

Τι απάντησε ο κ. Ρέππας; Οτι "ο πρωθυπουργός είναι κατ' εξοχήν πολιτικός ο οποίος σέβεται και τιμά τους θεσμούς και ασκεί τα καθήκοντά του κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ουδείς μπορεί να διατυπώσει τον παραμικρό ψόγο..."!

Κατόπιν όλων αυτών "ουδείς ψόγος" χωρά στις περιπτώσεις που ο Κ. Σημίτης προβαίνει σε στημένες συνεντεύξεις, σε επιλεκτική ενημέρωση εφημερίδων, προεδρεύει μιας κυβερνήσεως που χωρίζει τους δημοσιογράφους σε "άσπρες" και "μαύρες" λίστες, και άλλα τέτοια...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ