Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "υπηρεσίες" του Φαράκου

Στο "Βήμα" της Κυριακής, δημοσιεύτηκε άρθρο, το οποίο περιέχει αποσπάσματα συνέντευξης του Γρηγόρη Φαράκου από το βιβλίο του Λ. Μαυροειδή "Οι δύο όψεις της ιστορίας". Τι ακριβώς λέει ο Φαράκος; Θαυμάστε τον για μια ακόμα φορά:

"Στις συνθήκες του Ψυχρού Πολέμου οξυνόταν στα Βαλκάνια, εκτός των άλλων, και ο ανταγωνισμός των κατασκόπων και πρακτόρων που στέλνονταν σε μεγάλο αριθμό από την Ελλάδα προς τις ανατολικές χώρες και αντιστρόφως. Δεν εξετάζω εδώ στην ουσία του αυτό το ζήτημα ούτε τις διεθνείς ή άλλες πλευρές του. Ούτε νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να εκτιμηθεί ποιος άρχισε πρώτος, ποιος έχει τις κύριες ευθύνες κλπ. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι από την πλευρά των χωρών του ανατολικού μπλοκ χρησιμοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό ένας αριθμός στελεχών και μελών του ΚΚΕ από τους εκεί πρόσφυγες. Που βέβαια πίστευαν ότι έτσι προσφέρουν υπηρεσία στην υπεράσπιση των ιδεών τους, του σοσιαλισμού σε παγκόσμια κλίμακα...". Και συνεχίζει: "Ηταν πραγματικά αδύνατο τότε εμείς που βλέπαμε τις αποστολές για τη στήριξη της κομματικής δουλιάς στην Ελλάδα να σκεφτούμε ότι γινόταν κάτι τέτοιο, να το πιστέψουμε, έστω, όταν οι αντίπαλοί μας θορυβούσαν. Ομολογώ ότι δοκίμασα έκπληξη και ένιωσα πικρία όταν τώρα είδα αυτό να επιβεβαιώνεται από αρχειακά υλικά. Χειρότερη όμως απογοήτευση έζησα, όταν επιπλέον διαπίστωσα από τα ίδια τα ντοκουμέντα ότι αυτό γινόταν εν γνώσει της ηγεσίας του ΚΚΕ. Οπως αποκαλύπτεται μάλιστα, η ηγεσία του ΚΚΕ είχε παρέμβει και κατάρτισε έναν κατάλογο στελεχών και μελών του κόμματος - χωρίς φυσικά αυτά να ενημερωθούν- και τον παρέδωσε στην ηγεσία του αντίστοιχου κόμματος".

Αυτά γράφει ο εν λόγω ...κύριος. Δηλαδή, οι χιλιάδες μάρτυρες που εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν τα πέτρινα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους, όλοι και όλες στελέχη του ΚΚΕ, ορθώς ...τιμωρήθηκαν με βάση νόμους σαν τον 375 για κατασκοπία! Ναι, έτσι ακριβώς, όπως τους κατηγορούσε ο Πιουριφόι και η Κρατική Ασφάλεια στις δίκες σκοπιμότητας...

Για άλλη μια φορά, αγαπητοί αναγνώστες, καμαρώστε το χάλι ανθρώπων σαν τον Φαράκο...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org