Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εταιρία - "καπέλο" στις αμυντικές βιομηχανίες

Στην ιδιωτικοποίηση της πολεμικής βιομηχανίας μέσω της δημιουργίας μιας μετοχικής εταιρίας (holding company), αντί της συγκρότησης ενός ενιαίου κρατικού φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας, έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας.

Η εταιρία αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο,που μίλησε χτες στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 57 οχημάτων μάχης τύπου ΛΕΩΝΙΔΑΣ, "ως κεντρική εταιρία θα χειρίζεται αποτελεσματικά το σύνολο των προγραμμάτων του κράτους ως προς τις πολεμικές βιομηχανίες ώστε να έχουν ενιαίο διαχειριστή". Εδώ βέβαια σημείωσε ότι "στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει, ακόμα, προβληματισμός, κινούμαστε, ακόμα, στο πλαίσιο μιας προσωρινής διυπουργικής επιτροπής των τριών υπουργείων, Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Αμυνας".

Ο υπουργός Αμυνας δε διευκρίνισε αν ανατεθεί στην ΕΛΒΟ η νέα μεγάλη παραγγελία οχημάτων ύψους 90 δισ. δραχμών, που θα οριστικοποιηθεί στους επόμενους πέντε μήνες. "Βρισκόμαστε, είπε, στο στάδιο διαπίστωσης της δυνατότητας συμμετοχής της ΕΛΒΟ σε αυτά τα νέα προγράμματα". Τα προγράμματα αυτά αφορούν την προμήθεια άνω των 3.000 στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ