Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιμένει στο μοναχικό της δρόμο...

Επιμένει η κυβέρνηση στον αυταρχικό και μοναχικό της δρόμο, της προώθησης του "Καποδίστρια". Παρακάμπτοντας τις οξύτατες αντιδράσεις αιρετών και κατοίκων, "ξεχνώντας" ότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με τη στήριξη μόλις του 41% του λαού και παρά το γεγονός ότι το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει ταχθεί κατά του συγκεκριμένου σχεδίου, εμμένει στην κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφισή του από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταφεύγει και στο "όπλο" της κομματικής πειθαρχίας.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε, χτες, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δ. Ρέππας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση της κυβέρνησης και την εμμονή της να επιβάλει τον "Καποδίστρια" μέσω και της κομματικής πειθαρχίας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει λάβει την εντολή του λαού να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και επομένως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερασπίζονται την εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Ο ίδιος συνδύασε τα παραπάνω με το επιχείρημα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, "ξεχνώντας" και σ' αυτό το σημείο το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτή δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση του λαού, αλλά προέρχεται από ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα.

Ο Δ. Ρέππας προσπάθησε, εξάλλου, να υποβαθμίσει το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, λέγοντας πως αφορά μόνο την ψήφιση του χωροταξικού μέρους του νομοσχεδίου. Ανέφερε πως κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση στην κομματική πειθαρχία και επανέλαβε πως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συμμετείχαν στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, εκφράζοντας τις απόψεις τους, οι οποίες, όπως είπε, πάρθηκαν υπόψη της κυβέρνησης.

Επειδή, όμως, η διαμόρφωση του "Καποδίστρια" και από βουλευτές του κόμματός του και, άρα, η συμφωνία τους με αυτό, δε δικαιολογούν την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, φρόντισε να μιλήσει, αργότερα, και για κάποιες "μικρές διαφοροποιήσεις", που είναι "λογικό να εκφράζονται" και οι οποίες, όπως έκανε σαφές, δεν πρέπει να ανατρέψουν το "εγχείρημα" στο σύνολό του.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή την Παρασκευή. Την ίδια μέρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να παρουσιάσει, επίσημα, το νομοσχέδιο - τόσο το χωροταξικό, όσο και το θεσμικό του μέρος - στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και στους δημοσιογράφους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη λαϊκή περιφρόνηση(1998-04-10 00:00:00.0)
"Πάση θυσία" ψήφιση του νομοσχεδίου(1998-04-07 00:00:00.0)
"Αντίθεση" επί της... διαδικασίας(1998-04-01 00:00:00.0)
Αρχή νέων αγώνων η ψήφιση επί της αρχής(1997-11-08 00:00:00.0)
ΣΥΝεργασία μέσω "Καποδίστρια"(1997-10-21 00:00:00.0)
"Σιγά τα ωά"!(1997-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ