Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινός εχθρός ο ιμπεριαλισμός

Χαιρετιστήριο μήνυμα προς το 5ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας

Την ανάγκη να δυναμώσει η διεθνής αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο κουβανικό λαό και οι κομμουνιστές να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, επισημαίνει σε μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚΕ προς το 5ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Το μήνυμα είναι το εξής:

"Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκ μέρους των μελών και στελεχών του Κόμματός μας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους συνέδρους - μέλη και στελέχη του Κομμμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Οι Ελληνες κομμουνιστές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις ηρωικές προσπάθειες των Κουβανών κομμουνιστών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ, για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της χώρας σας και την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη με σοσιαλιστική κατεύθυνση, που σηματοδότησαν οι θεμελιακές επιλογές του λαού σας στη διάρκεια της θαυμαστής επανάστασής του.

Γνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα σας με το παράνομο και εγκληματικό εμπάργκο που επιβάλλει, από πολλά χρόνια ήδη, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και που χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο ύστερα από τις ανατροπές που έγιναν στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης.

Στις παρούσες συνθήκες όπου η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ασκείται απροκάλυπτα, η διεθνής αλληλεγγύη οφείλει να εκδηλωθεί πιο δυνατά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μεταξύ των δημοκρατικών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων όλου του κόσμου, είναι η μόνη ικανή να δυναμώσει την αντίσταση των λαών και να επιτρέψει να περάσουν στην αντεπίθεση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι οι κομμουνιστές μπορούν και πρέπει να παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, συντονίζοντας τις δραστηριότητές τους.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει αμετάκλητα τις προσπάθειές του για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μας που αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό, τον διεθνή ιμπεριαλισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Δίνοντάς σας αυτή την υπόσχεση, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του 5ου Συνεδρίου σας, καθώς και στην πραγματοποίηση των αποφάσεών του, για το συμφέρον του κουβανικού λαού, της χώρας σας και του Σοσιαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ