Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το παρελθόν "είναι εδώ"

Οι ομαδοποιήσεις και οι αντιπαραθέσεις ήρθαν στο προσκήνιο στη χτεσινή εκλογή των προεδρείων των ΟΚΕ

Τις "παλιές καλές ημέρες" θύμισε η χτεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των προεδρείων των ΟΚΕ στη ΝΔ, καθώς επανήλθαν με έντονο τρόπο στο προσκήνιο οι εσωκομματικές κόντρες, οι ομαδοποιήσεις και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Χαρακτηριστικό της χτεσινής αναταραχής είναι ότι τελικά σε τέσσερις ΟΚΕ (Βιομηχανίας, ΥΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Υγείας Πρόνοιας) δεν έγινε κατορθωτό να εκλεγεί πρόεδρος και θα υπάρξει επαναληπτική ψηφοφορία. Μάλιστα στην ΟΚΕ Υγείας Πρόνοιας ο μοναδικός υποψήφιος Β. Σωτηρόπουλος δεν εκλέχτηκε, γιατί συγκέντρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο 4 ψήφους, ενώ υπήρξαν 6 λευκά (!).

Ορισμένα κορυφαία στελέχη (Σουφλιάς, Πολύδωρας, Γιαννάκου - Κουτσίκου, Παπαληγούρας) απαξίωσαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ενώ άλλοι βουλευτές (Κωστόπουλος, Μπρατάκος, Βουλγαράκης, Πετραλιά, Σούρλας, κ. ά.) δεν έκρυψαν την απροθυμία τους να θέσουν υποψηφιότητα.

Τελικά στα προεδρεία των 20 περίπου ΟΚΕ τηρήθηκαν οι ισορροπίες και εκλέχτηκαν μοιρασμένα τόσο "Καραμανλικοί" όσο και "Εβερτικοί" και "Μητσοτακικοί".

Παράλληλα, αρκετοί βουλευτές (Γ. Κεφαλογιάννης, Νάκος, κ. ά.) επιτέθηκαν κατά του Βασ. Κοντογιαννόπουλου, χαρακτηρίζοντας τις προχτεσινές δηλώσεις του ως ατόπημα και "υπέρβαση των ορίων". Ο εκπρόσωπος του κόμματος, απαντώντας στις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στη Ρηγίλλης ότι ο "διαφωνών" βουλευτής θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό για διαγραφή, δήλωσε ότι "θα προχωρήσουμε μπροστά και όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει". Ο Ηλείος βουλευτής όμως επέμεινε στις απόψεις και επανέλαβε και χτες ότι "η ΝΔ συνεχίζει την κατηφορική τροχιά που διάνυσε επί Μ. Εβερτ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ