Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συρρικνώνουν την αμυντική βιομηχανία

Μόλις το 4% των συνολικών προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων καλύπτεται από την εγχώρια πολεμική βιομηχανία και όλο το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από επιχειρήσεις του εξωτερικού και παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση, αντί να στηρίξει την εγχώρια πολεμική βιομηχανία, προχωράει στη συρρίκνωσή της.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, η οποία συζητήθηκε χωρίς όμως η κυβέρνηση να δεσμευτεί συγκεκριμένα για το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην παραγωγική και αριθμητική συρρίκνωση της ΠΥΡΚΑΛ και τόνισε ότι η κυβέρνηση αγνοεί συστηματικά τις προτάσεις των εργαζομένων για την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας με ένα σχέδιο ανάκαμψης και όχι συρρίκνωσης, θέσεις που είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από τις κυβερνητικές επιλογές, που προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση μέσω της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο.

Ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης παρέθεσε διάφορα νούμερα, προκειμένου να πείσει ότι η κυβέρνηση στηρίζει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, αλλά παραδέχτηκε ότι η συνδρομή της στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μόλις 4%. Κυβερνητική πρόθεση, είπε, είναι το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 15% και επικαλέστηκε κυβερνητική απόφαση να υπογραφούν συμβάσεις πενταετούς διάρκειας ώστε να μπορέσει η ΠΥΡΚΑΛ να προγραμματίσει το δυναμικό και τη δράση της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ