Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμφωνία επί της ουσίας

Τη σύμπνοιά της με τα σχέδια δημιουργίας ισχυρών διοικητικών δήμων, που προωθεί η κυβέρνηση με τον "Ι. Καποδίστρια", επιβεβαίωσε χτες η ηγεσία της ΝΔ, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου και εξάντλησε την αντιπολιτευτική της πρακτική σε επιμέρους δημαγωγικές αντιρρήσεις επί της διαδικασίας επιβολής των αναγκαστικών συνενώσεων.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, η ηγεσία της ΝΔ επέκρινε το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" ως αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό και "αντέταξε" το δικό της όραμα για τη λειτουργία και δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συμπυκνώνεται στην εισαγωγή και υλοποίηση της αρχής της οικονομίας της αγοράς. Στην ουσία δηλαδή επιβεβαίωσε την κοινή πολιτική αντίληψή της με το κυβερνών κόμμα, τη δημιουργία δηλαδή διοικητικών μηχανισμών, που θα λειτουργούν ως μέσο επιβολής της κυρίαρχης πολιτικής και των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά τα άλλα, στη χτεσινή συνεδρίαση, ακούστηκαν προτάσεις για μητροπολιτικό σύστημα διοίκησης των μεγαλουπόλεων. Επίσης διατυπώθηκαν απόψεις για την ανάγκη να πραγματώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την ιστορική της αποστολή, προβάλλοντας - προς την κατεύθυνση αυτή - την αναδιοργάνωσή της με τρόπο αποτελεσματικό, χρήση υπολογιστών και άλλα τέτοια, που θα συμβάλλουν στην... άμεση επαφή του πολίτη με το θεσμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ