Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αχτίδες χρωμάτων
  • Μία σειρά από χαλκογραφίες, επιζωγραφισμένες πάνω σε σχέδια, θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Γράββαλος,στην έκθεση που εγκαινιάζεται την 1η Οκτώβρη στην γκαλερί Χρυσόθεμις (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για ντοκουμέντα διαφόρων πόλεων και προσώπων, που συγκέντρωσε στη διάρκεια της συνεργασίας του με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην έκδοση γραμματοσήμων. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 31/10.
  • Την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα πραγματοποιεί, αυτές τις μέρες, η Αγγλίδα ζωγράφος Ζανέτ Αντερσον.Φιλοξενούμενη στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10), παρουσιάζει "Χίλιες προσευχές έν' αδειανό αγγείο".
  • Εγκαινιάζεται στις 29/9 (7.30μμ), στην γκαλερί Δημόκριτος (Δημοκρίτου 24), έκθεση έργων ζωγραφικής του Αντώνη Καφάση.Εντονα εκρηκτικά χρώματα συμπληρώνουν τις συνθέσεις, που παρουσιάζει για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης σε ατομική έκθεσή του.
  • Απόπειρα οριοθέτησης του χρόνου είναι η έκθεση έργων της Εφης Μάνου,που φιλοξενείται, από τις 10 έως τις 30 Οκτώβρη, στον εκθεσιακό χώρο της Ενωσης Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός, Πλάκα). Παρουσιάζονται 12 πίνακες, οι 12 μήνες. Ενας νέος άνδρας καταγράφεται επί ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος, περιστοιχισμένος από σύμβολα που αναδύουν τις μνήμες και τα συναισθήματα που προκύπτουν από κάθε μήνα. Ο χώρος είναι νοητός, αλλά και συναισθηματικός και καλύπτει το χρωματικό κύκλο, εξελισσόμενος σταδιακά από το μπλε στο μοβ. Τα σύμβολα είναι εμφανή και αναγνωρίσιμα, άλλοτε διαχρονικά και διαπολιτισμικά και άλλοτε εμφανώς τοπικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ