Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΛ
Αγωνιστική απάντηση στη συρρίκνωση

Στάση εργασίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης, ενώ χτες απέκλεισαν τα κεντρικά της γραφεία

Την επισήμανση ότι "η ΠΥΡΚΑΛ δεν είναι και η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης",έκανε χτες ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Μπρέγιαννης στους εργαζόμενους που είχαν αποκλείσει για δεύτερη συνεχή μέρα τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης,απαιτώντας να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα της ΠΥΡΚΑΛ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι απαντάνε στην πολιτική της κυβέρνησης με τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και με πορεία από το εργοστάσιο στον Υμηττό ως το υπουργείο Οικονομικών,δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση της παραγωγής και στην οικονομική υποβάθμιση της επιχείρησης. Μαζί τους θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Ελευσίνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος αρνήθηκε να απαντήσει ακόμα και στο πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι προσπαθεί γενικά να λύσει τα προβλήματα της επιχείρησης και πως, "γυρνάμε από υπουργείο σε υπουργείο αλλά τίποτα"! Επίσης, επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση της επιχείρησης στην προηγούμενη διοίκηση, που "δυο χρόνια δεν έκανε τίποτα. Παραλάβαμε ετοιμοθάνατη την ΠΥΡΚΑΛ"!

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού,τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν για την άσχημη παραγωγική πορεία της εταιρίας, τη μη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, ώστε η ΠΥΡΚΑΛ να αναπτυχθεί και τη μη καταβολή δεδουλευμένων εδώ και μήνες και απαιτούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει: Την πολιτική της για την ΠΥΡΚΑΛ, να απαντήσει άμεσα στο οξυμένο πρόβλημα των μη πληρωμών, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το σύνολο των προβλημάτων της εταιρίας που είναι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων, ρύθμιση των χρεών, πέρασμα του πακέτου των μετοχών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ