Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
"Πρωτοβουλία" για το ασφαλιστικό

Σύσκεψη για την προώθηση της "πρωτοβουλίας", για τη σωτηρία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ πραγματοποιείται σήμερα στην Ενωση Λογιστών

Η προώθηση της "πρωτοβουλίας" για τη σωτηρία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ,των κατακτήσεών τους και η σωτηρία της Επιχείρησης, είναι το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Οπως τόνισε στον "Ρ", ο Π. Πάλμος,αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και γραμματέας της ΕΣΚ - ΔΕΗ, ο οποίος και καλεί όλους τους εργαζόμενους στη σύσκεψη, "στόχος μας είναι η διαμόρφωση σωστού αγωνιστικού πλαισίου διεκδίκησης. Να πιέσουμε για να αλλάξει γραμμή πλεύσης το συνδικαλιστικό κίνημα σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση. Να πιέσουμε για κλιμάκωση της πάλης μας, για ανάπτυξη αποτελεσματικών αγώνων".

Ο συνδικαλιστής, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Επιχείρηση αυτή τη στιγμή, σημείωσε επίσης ότι "οι εξελίξεις στο χώρο της ΔΕΗ τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τη δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων και από ιδιώτες, η κυβέρνηση προχωρεί σε διάλογο με τους βιομήχανους για τη δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, καθώς και στη θυγατροποίηση, άμεσα, διευθύνσεων της ΔΕΗ".

Τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης προωθείται με γρήγορους ρυθμούς, επισήμανε ακόμα ότι "το ασφαλιστικό βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, ο περίφημος "κοινωνικός διάλογος" προχωράει. Ασφαλιστικές κατακτήσεις παίρνονται πίσω, υπονομεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης σε όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Διαλύουν τον ασφαλιστικό φορέα της ΔΕΗ, αυξάνουν τις εισφορές των εργαζομένων, μειώνουν τις εισφορές των εργοδοτών, μειώνουν το ύψος των συντάξεων, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης".

Οσο για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ο Π. Πάλμος σημειώνει ότι "βρίσκονται σε αδράνεια" και ότι η 24ωρη απεργία - που κηρύχτηκε για τις 25 Σεπτέμβρη - δε συνοδεύεται από κλιμάκωση του αγώνα, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και της "παράταξης του ΣΥΝ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ