Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997

Προχωράει η ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου

Η συμφωνία Κληρίδη - Ντενκτάς, μετά τις πιέσεις και εντολές των ΗΠΑ, να κινηθούν σε πλαίσιο ανάλογο με τη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στη Μαδρίτη, αποδείχνει ότι η ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου προχωράει, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  5

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ
ΑΡΧΙΖΕΙ
ΣΗΜΕΡΑ
η γιορτή της νεολαίας

"Εχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τον ίδιο εχθρό, μαζί στην αντεπίθεση" το κεντρικό μήνυμα του Φεστιβάλ

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Ολοκληρώνοντας μια μεγάλη πορεία και πραγματοποιώντας δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώνει τις δραστηριότητές του, με τις κεντρικές εκδηλώσεις στα Ιλίσια.

Εκεί, στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, δίνουν απόψε ραντεβού χιλιάδες νέοι και νέες, που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν την αθλιότητα της σημερινής κοινωνίας, που αντιστέκονται στη λαίλαπα της υποκουλτούρας και της ισοπεδωτικής πολιτιστικής βιομηχανίας.


ΣΕΛ.  14   -   15

Προς ιδιωτικοποίηση και η αμυντική βιομηχανία

Ακόμα και την αμυντική βιομηχανία σχεδιάζει η κυβέρνηση να δώσει βορά στους ιδιώτες, όπως κυνικότατα αποκάλυψε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, κάνοντας λόγο για "εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και εισαγωγή ιδιωτικών κεφαλαίων"! Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ είχαν ζώσει το υπουργείο, βροντοφωνάζοντας: "Λαέ σε εξαπατούν για άλλη μια φορά, στηρίζουν τους μεσάζοντες και όχι τη δουλιά".


ΣΕΛ.  11

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΤΣΩΝΗ, που πέθανε στις 21 Ιούνη 1997, ο αδελφός του Βασίλης Τσοτσώνης πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γουδιού, 100.000 δρχ.


Το Σάββατο θα μιλήσει στο χώρο του Φεστιβάλ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός και την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ