Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθάρισε, με τον αέρα της... εξουσίας

Με τον αέρα της εξουσίας, αστυνομικός ξυλοκόπησε προχτές υπάλληλους γραφείου γενικού τουρισμού, επειδή η αδερφή του έχασε το αεροπλάνο της στο Λονδίνο. Ο δράστης πιάστηκε από αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο Β Αστυνομικό τμήμα όπου μηνύθηκε και... αφέθηκε ελεύθερος.

Οπως μας κατήγγειλε χτες η Ανθή Σχοινά, ιδιοκτήτρια γραφείου πρακτόρευσης αεροπορικών εταιριών, που βρίσκεται στην Πλάκα, ο αστυνομικός Λουκάς Ξαπλαντέρης μαζί με την αδερφή του και τον πατέρα του μπήκε στα γραφεία της επιχείρησης και τα έκανε γυαλιά - καρφιά. Οταν κάποιος υπάλληλος ζήτησε να κληθεί η Αστυνομία, τους δήλωσε ότι "εγώ είμαι η Αστυνομία και κάνω ό,τι θέλω". Η ιδιοκτήτρια μάς είπε ότι ο δράστης χτύπησε τους υπαλλήλους γιατί η αδερφή του έχασε την πτήση Λονδίνου - Αθήνας. Αυτό όμως συνέβη από δικιά της υπαιτιότητα. Το πρακτορείο είναι συμβεβλημένο με βρετανική αεροπορική εταιρία, τα δρομολόγια της οποίας γίνονταν κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Επειδή όμως αυτά άλλαξαν και 17 πελάτες του γραφείου έπρεπε να επιστρέψουν, οι υπάλληλοι της εταιρίας τους έβγαλαν εισιτήρια με άλλη αεροπορική εταιρία. Τέσσερις όμως από αυτούς, ανάμεσά τους και η αδερφή του δράστη, δεν έκαναν επιβεβαίωση, με αποτέλεσμα να χάσουν την πτήση.

Η συνέχεια δόθηκε στο Β Αστυνομικό Τμήμα, όπου ο ζωηρός αστυνομικός μηνύθηκε για εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητες σωματικές βλάβες. "Οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν, προσπάθησαν να τα "μπαλώσουν" και αντί να ενημερώσουν τον εισαγγελέα, τον άφησαν να φύγει", μας είπε ο Κώστας Σχοινάς. "Επίσης ο διοικητής του τμήματος καθυστέρησε και έκανε τρεις ώρες για να παραλάβει τις μηνύσεις μας. Χτες με τους δικηγόρους μας ενημερώσαμε τον εισαγγελέα Δίωξης. Μάλιστα, το απόγευμα ξαναπήγα στο αστυνομικό τμήμα και απαίτησα τη σύλληψή του. Μου απάντησαν ότι θα κάνουν σήμα. Ακόμα περιμένω... ".

Ο διευθυντής Αστυνομίας της Αθήνας, ταξίαρχος Π. Γεώργας, ο οποίος γνώριζε το περιστατικό, όταν του θέσαμε υπόψη του τις καταγγελίες, είπε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστας. Δε συμμερίστηκε όμως τους ισχυρισμούς του ζεύγους Σχοινά σε όλη τους την έκταση. Πρόσθεσε δε ότι οι ενέργειες του προσωπικού στο Β Αστυνομικό Τμήμα ήταν οι δέουσες. Ο καταγγελλόμενος αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας και η ιδιωτική του διαφορά με τους μηνυτές θα λυθεί στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ