Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε χτες o Ζ. Καψαλάκης

Πέθανε χτες το πρωί στις 9.00, σε ηλικία 65 χρόνων, ο γνωστός νευροχειρουργός και ιδρυτής του Διαγνωστικού - Θεραπευτικού Κέντρου "Εγκέφαλος", Ζαχαρίας Καψαλάκης.Είχε γεννηθεί στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ στο Λονδίνο συνέχισε την ειδίκευσή του στη νευροχειρουργική. Ηταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Σταμίδου και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Στην οικογένεια του εκλιπόντος έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης.Η κηδεία του Ζ. Καψαλάκη πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στις 3.30 στο Β Νεκροταφείο.

Ο Ζ. Καψαλάκης είχε πλούσια προσφορά στην επιστήμη του, έχοντας στο ενεργητικό του πάρα πολλές νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Είναι ο πρώτος που έφερε το 1977 τον αξονικό τομογράφο στην Ελλάδα. Σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η ίδρυση του "Εγκεφάλου" Αθηνών, που αργότερα επεκτάθηκε με τη δημιουργία άλλων επτά αντίστοιχων Κέντρων ανά την Ελλάδα.

Σημαντική όμως ήταν η προσφορά του και σε άλλους τομείς. Ειδικότερα στο κίνημα ειρήνης, όπου είχε διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ