Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Τη σιωπηρή παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την προμήθεια του ειδικού σήματος για το 1995 αποφάσισε το υπουργείο οικονομικών. Ετσι, η τελευταία ουσιαστικά μέρα προμήθειας του "τελόσημου" για τους τυχόν αργοπορημένους κατόχους οχημάτων, είναι η Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη λήξη της επίσημης προθεσμίας (χτες 10 Φλεβάρη) οι κάτοχοι οχημάτων που δεν πρόλαβαν να αγοράσουν το ειδικό σήμα θα πληρώσουν τα τσουχτερά προβλεπόμενα πρόστιμα και θα τους αφαιρούνται από την τροχαία η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και ο αριθμός (πινακίδες).

ΟΙΝΟΡΑΜΑ: Ανοίγει τις πύλες της στις 23 Φλεβάρη 1995 η 2η επαγγελματική έκθεση "ΟΙΝΟΡΑΜΑ", η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οίνων και Ποτών (ΣΕΒΟΠ) και της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστική Ενωσης Αμπελουργικών Προϊόντων ΣΥΝ. Π. Ε. (ΚΕΣΟΕ). Η έκθεση που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φλεβάρη και θα λειτουργεί από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. Στην έκθεση θα προβληθούν κρασιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ευγενή αποστάγματα και αμπελοοινικός εξοπλισμός.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ: Εντοκα γραμμάτια ετήσιας διάρκειας με επιτόκιο 17,25% και ημερομηνία έκδοσης 14.2.95 θα διατεθούν από την Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995 στους επενδυτές. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ορίστηκαν επίσης και τα επιτόκια των νέων τοκοφόρων περιόδων παλαιοτέρων δανείων που ισχύουν ως εξής: Για την 3η τοκοφόρο περίοδο 13.2.95 έως 12.2.96 των ομολόγων πενταετούς διάρκειας, με ημερομηνία έκδοσης 12.2.93, επιτόκιο 19,25%. Για την 2η τοκοφόρο περίοδο 14.2.95 έως 14.2.96 των ομολόγων έκδοσης 14.2.94 για τα τριετή σε 18,50%, για τα πενταετή σε 19.25% και για τα επταετή σε 19,50%.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Στη σύσταση ομάδας εργασίας με έργο τη μελέτη δημιουργίας ενιαίου φορέα ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, ποτών, βιομηχανικών προϊόντων, καυσίμων κλπ., προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου. Στη συγκεκριμένη επιτροπή θα προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου Σ. Κοσμίδης, ενώ θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Εμπορίου, Υγείας, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης, Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ και Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ