Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Να φτιαχτεί το "Μετσοβίτικο"

Οι μαζικοί φορείς των Ιωαννίνων ζητούν την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ, "Μετσοβίτικο"

Την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του υδροηλεκτρικού εργοστασίου "Μετσοβίτικο" της ΔΕΗ και των άλλων ανάλογων έργων της Επιχείρησης στο Νομό Ιωαννίνων,ζητούν μαζικοί φορείς του νομού με υπόμνημά τους προς τα συναρμόδια υπουργεία και βουλευτές της περιοχής.

Οι μαζικοί φορείς (Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Δήμος Ιωαννίνων, Τεχνικό Επιμελητήριο και άλλοι) της περιοχής συζήτησαν το θέμα της ανάπτυξης του νομού και της ανεργίας σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων,ξεχωρίζοντας το ζήτημα των υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ στην περιοχή, επειδή η κατασκευή τους "μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αισθητή μείωση της ανεργίας".

Οπως αναφέρεται στο υπόμνημα, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη κατασκευής του υδροηλεκτρικού εργοστασίου "Μετσοβίτικο" - έργο που δημοπρατήθηκε τον Νοέμβρη του 1993 - αν και "έχει κριθεί οικονομικά εξαιρετικά συμφέρον να κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ και η μικρή σχετικά δαπάνη του έργου (11 δισ. δραχμές) δεν επηρεάζει ουσιαστικά τους τεράστιους (200 δισ. δραχμές το χρόνο) προϋπολογισμούς επενδύσεων της ΔΕΗ για τα επόμενα τέσσερα περίπου χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή του".

Στο υπόμνημα εκφράζεται η απορία των φορέων για την αναβολή της κατασκευής των έργων στην Ηπειρο, πολύ περισσότερο που άλλες χώρες της Ευρώπης αξιοποιούν πολύ περισσότερο τις υδατοπτώσεις από ό,τι η Ελλάδα. Επισημαίνεται επίσης, πως η εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων θα βγάλει την περιοχή από την απομόνωση, θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική και εθνική οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ