Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρυστάλλινη βούληση

Τα τέσσερα σημεία στα οποία διαφωνεί η κυβέρνηση με το πόρισμα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Τελωνειακή Ενωση ΕΕ - Τουρκίας, είναι τρία, τα εξής δύο, το πρώτο.

Αυτό ουσιαστικά ομολόγησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας έτσι την πολιτική βούληση της κυβέρνησης στο θέμα της Τελωνειακής Ενωσης ΕΕ - Τουρκίας. Ερωτηθείς ο Ε. Βενιζέλος, αν η ικανοποίηση των "τεσσάρων σημείων" θα αλλάξει τη στάση της κυβέρνησης, απάντησε: "Δεν έχουν όλα (σ.σ. τα σημεία) την ίδια σημασία. Είναι κατ' αρχάς σωρευτική (σ.σ. η σημασία τους). Αλλά το πρώτο σημείο έχει μια πολιτική βαρύτητα, η οποία είναι αυταπόδεικτη".

Ποιο είναι το πρώτο σημείο; "Σαφής καθορισμός του χρόνου έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Δηλαδή, η διατύπωση "μπορεί να ξεκινήσει" πρέπει να είναι σαφής: "Θα ξεκινήσει"".

Δηλαδή, η επιμονή ή όχι στο βέτο εξαρτάται από ένα "θα" (!). Τώρα, μάλιστα!

ΥΓ. Ετσι εξηγείται γιατί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η σφαγή των Κούρδων δεν αποτελούν, όπως χρόνια τώρα, προϋπόθεση για την άρση του βέτο. Απλά, γιατί η κυβέρνηση θέλει να άρει το βέτο "τοις κείνων (σ.σ. Βρυξέλλες) ρήμασι πειθόμενη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ