Χωρίς αποτέλεσμα οι αναζήτηση κάποιου ίχνους από τα 2 F-5 και τους τρεις πιλότους τους, ενώ το υπουργείο παραδέχεται ότι τα αεροσκάφη αυτά είχαν υποστεί ρωγμές
Στα τυφλά συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό κάποιου ίχνους από τα δύο πολεμικά αεροσκάφη F - 5, που εξαφανίστηκαν προχτές το μεσημέρι στην περιοχή του βορείου Αιγαίου και της Χαλκιδικής, παρασύροντας μαζί τους και τους τρεις πιλότους που επέβαιναν σε αυτά, τους Αρ. Μαρτάκη, Περ. Κουβεντάρα και Γ. Χουσελά. Οσο περνούν οι ώρες, οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα οδηγεί σε κάποιες εκτιμήσεις για τα αίτια της πτώσης, όλο και περισσότερο μειώνονται.
Οι έρευνες στις οποίες παίρνουν μέρος στρατιωτικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία και Ειδικές Δυνάμεις, επεκτάθηκαν χτες εκτός από τη θαλάσσια περιοχή και στους ορεινούς όγκους της Χαλκιδικής, αφού εκτιμάται ότι μπορεί να προσέκρουσαν και στην ξηρά, λόγω της χαμηλής πτήσης που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις "εχθρικής απεικόνισης" και της κακής ορατότητας. Πάντως, είναι απίθανο οι τρεις πιλότοι να χρησιμοποίησαν το σύστημα εκτίναξης των καθισμάτων τους για να σωθούν, αφού όπως εκτιμάται ό,τι κι αν συνέβη, πρόσκρουση ή σύγκρουση μεταξύ τους, έγινε ακαριαία. Μάλιστα, η τελευταία συνομιλία μεταξύ των δύο πιλότων που έχει καταγραφεί, είναι αυτή στην οποία ο ένας καλεί τον άλλο να τον ακολουθήσει.
Οι έρευνες χτες εμποδίζονταν από τις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ αναμένεται να ενταθούν σήμερα με το πρώτο φως της μέρας. Η όλη επιχείρηση θυμίζει την πτώση στο όρος Οθρυς του μεταγωγικού C - 130 και την αναζήτησή του επί ημέρες το Φλεβάρη του 1991, όπου έχασαν τη ζωή τους 64 αεροπόροι.
Ωστόσο, προβληματισμός φαίνεται πως επικρατεί στο υπουργείο Αμυνας σχετικά με την αντοχή και τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αεροσκαφών που έπεσαν, τα οποία, ας σημειωθεί, είναι από τα παλαιότερα και αποσύρονται σταδιακά. Οπως προκύπτει από όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας, Ν. Κουρής,τα αεροσκάφη αυτά ουσιαστικά μέχρι να αποσυρθούν οριστικά εξαντλούν όλα τα όρια αντοχής τους, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αστοχίες στα δομικά τους τμήματα. Συγκεκριμένα, το 1988 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ρωγμές στα F - 5 και καθιερώθηκε, όπως είπε ο υφυπουργός, μια διαδικασία επιθεώρησης και στη συνέχεια επισκευής τους. Επίσης, είπε ότι οι καταπονήσεις των αεροσκαφών δείχνουν πως "η εκπαίδευση είναι σκληρή και ρεαλιστική".
Ανάλογο ήταν και το πνεύμα των δηλώσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Χρ. Λυμπέρη,που είπε ότι πάντα θα υπάρχουν ατυχήματα είτε από τεχνική ανωμαλία, είτε από ανθρώπινο λάθος, είτε από συνδυασμό και των δύο, για να προσθέσει ότι "η σκληρή επιχειρησιακή εκπαίδευση έχει το κόστος της".