Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Ειρηνευτική πρόταση

ΑΛΓΕΡΙ.-

Οι 8 μεγαλύτερες οργανώσεις της αλγερινής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του εκτός νόμου Μετώπου Ισλαμικής Σωτηρίας (ΜΙΣ), κατέληξαν χτες σε μια χωρίς προηγούμενο συμφωνία.

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε μετά από μία εβδομάδα συνομιλιών σε κτίριο της ρωμαιοκαθολικής ειρηνευτικής οργάνωσης στη Ρώμη, συνομιλίες τις οποίες η αλγερινή κυβέρνηση χαρακτήρισε ως παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Μέσα από το τετρασέλιδο έγγραφο της συμφωνίας απευθύνεται έκκληση στη στρατοκρατούμενη αλγερινή κυβέρνηση για διεξαγωγή δημοκρατικού διαλόγου, που με τη σειρά του στη συνέχεια θα οδηγήσει σε πολυκομματικές εκλογές. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι θα πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι ηγέτες του ΜΙΣ καθώς και όλοι οι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι ενώ παράλληλα θα πρέπει να απομακρυνθεί ο στρατός από την πολιτική σκηνή για να αρχίσει ο διάλογος. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση του στρατηγού Ζερουάλ, η οποία είναι αρκετά απομονωμένη από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο της Αλγερίας, να αποδεχθεί την πρότασή τους επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος ενός γενικευμένου εμφυλίου πολέμου είναι πλέον πολύ κοντά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ