Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Η ατμόσφαιρα έντασης έχει, πλέον, γίνει καθημερινότητα στη Δυτική Οχθη ακόμα και όταν τα διαδραματιζόμενα γεγονότα δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σπουδαιότητα.

Οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν αργά το βράδυ της Πέμπτης αξιωματούχο της οργάνωσης "Φατάχ". Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, η σύλληψη του αξιωματούχου αυτού, του οποίου το όνομα δε δόθηκε στη δημοσιότητα, έγινε στη Δυτική Οχθη, κοντά στην περιοχή του χωριού Καλκίλια. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο άτομο καταζητούνταν εδώ και εβδομάδες ως ύποπτο για συμμετοχή σε φόνους Παλαιστινίων που συνεργάστηκαν με τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας. Πρέπει, εδώ, να σημειωθεί ότι η "Φατάχ" είναι το στρατιωτικό σκέλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Την ίδια ώρα, περίπου, που οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας ανακοίνωναν τη σύλληψη του Παλαιστίνιου αξιωματούχου, μεταδιδόταν από ραδιοφωνικό σταθμό συνέντευξη του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Στη συνέντευξη αυτή, ο Αραφάτ εξαπέλυσε ανοιχτές κατηγορίες κατά του Ισραήλ ότι προβάλλει συνεχώς εμπόδια ώστε να μην εφαρμοσθεί η συμφωνημένη πορεία διεύρυνσης της παλαιστινιακής αυτονομίας.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης αναφέρθηκε τόσο στο συνεχιζόμενο ισραηλινό εποικισμό της Δυτικής Οχθης όσο και στην αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών. Αφού κατηγόρησε την ισραηλινή πλευρά ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη δική της ασφάλεια, ο Αραφάτ υπογράμμισε ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί με το Ισραήλ απαγορεύει τη συνέχιση της πολιτικής του εποικισμού, τη δήμευση της παλαιστινιακής γης και την άφιξη νέων εποίκων.

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, ο υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Μωχάμεντ Σάλμαν διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν κατακλύσει τα ισραηλινά ΜΜΕ ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι, είχε μυστικές συνομιλίες με Σύρο μεγαλοεπιχειρηματία, μετά από έγκριση της συριακής κυβέρνησης. Ο Σύρος υπουργός, αφού χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές κατασκευασμένες, τόνισε ότι τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των 2 χωρών ούτε έγιναν ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουν εκτός των πλαισίων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Γιάσερ Αραφάτ(2004-11-12 00:00:00.0)
Μαχμούντ Αμπάς(2003-07-13 00:00:00.0)
Αποχώρηση - κοροϊδία(2002-04-23 00:00:00.0)
Σε μια κλωστή...(2001-12-14 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι διπλωματικοί «μνηστήρες», παραμένει η ένταση(2001-05-30 00:00:00.0)
Εσωτερικά προβλήματα εκατέρωθεν(1997-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ