Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος μπορούν να αποτρέψουν το ξεπούλημα της τράπεζας και να περιφρουρήσουν την εργασία τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, τονίζεται σε Δελτίο Τύπου που υπογράφουν ο Α. Αντύπας,αν. γραμματέας της ΟΤΟΕ, και η Α. Μπαλού,μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι σε συνάντηση που είχαν η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της τράπεζας με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, η θέση της ΟΤΟΕ ήταν "η διασφάλιση για τη φερεγγυότητα του αγοραστή και η εξασφάλιση της εργασίας για τους 592 εργαζόμενους". Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι η απόφαση για την πώληση της τράπεζας (θυγατρικής της ΑΤΕ) πάρθηκε από τη διοίκηση της ΑΤΕ, ενώ η διοίκηση της ΑΤΕ έχει υποστηρίξει ότι η απόφαση είναι πολιτική και αυτή απλώς την υλοποιεί.

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι η πορεία της τράπεζας και η απασχόληση των εργαζομένων δεν μπορούν να διασφαλιστούν και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, γιατί δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα με "κοινωνικό" διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ