Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Πορεία υποβάθμισης

Σε μια χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση του ανώτατου οργάνου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι δυνάμεις που συγκροτούν το προεδρείο αυτού του φορέα και πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και το ΣΥΝ.

Παρουσιάστηκαν στην 30ή Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ, περιφρονώντας ωμά και την πιο στοιχειώδη υποχρέωσή τους. Να καταθέσουν, δηλαδή, στην κρίση εκείνων προς τους οποίους απολογούνται την εισήγηση της Κεντρικής Διοίκησης για τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το Διοικητικό Απολογισμό,τον Προγραμματισμό Δράσης και τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας...

Η συμπεριφορά αυτή καταγγέλθηκε από τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΠΚ), οι οποίοι τη χαρακτήρισαν ως προϊόν της πλήρους απραξίας των δυνάμεων του προεδρείου και της ουσιαστικής συμφωνίας τους στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Οι ίδιες δυνάμεις, επίσης, καταψήφισαν σχέδιο απόφασης που κατέθεσε η ΔΠΚ και το οποίο απλά κατέγραφε τη - και από επίσημα στοιχεία - διαπιστωμένη αρνητική εξέλιξη ορισμένων κρίσιμων κοινωνικοοικονομικών μεγεθών (εμπορικό ισοζύγιο, δημόσιο χρέος, συμμετοχή της γεωργίας στο σύνολο του ΑΕΠ, όροι αμοιβών και απασχόλησης στη χώρα μας κτλ.).

Τέλος, η φιλοκυβερνητική παράταξη εμπόδισε ακόμα και την έκδοση επίκαιρου ψηφίσματος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, το οποίο δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να κάνουν ουσιαστικό διάλογο με τους αγωνιζόμενους αγρότες, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των οξύτατων προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ