Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ελαμψε στην Καισαριανή...

Ο Εθνικός Αστέρας συνέτριψε την Καστοριά με 4-1 και πέρασε στους "16". Φυσιολογικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Βόμβα... μεγατόνων έσκασε χτες στην Καισαριανή, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ιστορική ομάδα του Εθνικού Αστέρα, που αγωνίζεται στη Γ Εθνική, σάρωσε 4-1 την Καστοριά, ομάδα Α Εθνικής παρακαλώ, και πέρασε πανηγυρικά στους 16 του θεσμού. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αφού οι μεγάλοι σχετικά εύκολα πέρασαν στην επόμενη φάση. Σημαντική ήταν η επιτυχία του Ιάλυσου που πέρασε νικητής από τη Λιβαδειά σφραγίζοντας το εισιτήριό του. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στα υπόλοιπα ματς εκτός των ομάδων του ΠΟΚ, που αναφέρονται ξεχωριστά:

Εθνικός Αστέρας - Καστοριά 4-1

Ενα εντυπωσιακό πρώτο 25λεπτο στάθηκε αρκετό στην ομάδα του Πέτρου Καραβίτη για να πάρει τη μεγάλη νίκη - πρόκριση. Στο διάστημα αυτό οι ερυθρόλευκοι αιφνιδίασαν τους "γουναράδες" και τους φιλοδώρησαν με τρία γκολ! Στο 5 ο Τριανταφύλλου, στο 10 ο Γιακόβλεβιτς και στο 23 ο Τσαβαλιάς διαμόρφωσαν ένα 3-0, που ήταν σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Καισαριανιώτες μπήκαν... φουριόζοι και στο δεύτερο μέρος και πάλι με τον Γιακόβλεβιτς στο 50 έκαναν καρέ στα γκολ τους. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Γιάννη Γούναρη (σ.σ. τρίζει πλέον η καρέκλα του) ήταν να πετύχει το τέρμα της τιμής στο 64 με τον Βραζιλιάνο Ντο Σάντος.

ΟΦΗ - Πανσερραϊκός 6-0

Ο Γιώργος Μαρνελάκης, 23 χρόνων, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Εργοτέλη, ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο Ηράκλειο. Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε δυο γκολ (59 και 72) και άφησε πολλές υποσχέσεις στον Εγκε Γκέραρντ που έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τις "ρεζέρβες" του. Τα άλλα τέρματα πέτυχαν οι: Δερμιτζάκης 36, Μίτιτς 41, Αναστασίου 45, Φραντζέσκος 75.

Εδεσσαϊκός - Απόλλωνας 0-1

Η Ελαφρά Ταξιαρχία πιστοποίησε στην Εδεσσα την ανοδική πορεία της στα τελευταία ματς. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ πήρε την πρόκριση με ένα γκολ του Βασίλη Λαμπριάκου στο 66 με ωραία κεφαλιά. Στην αντίπερα όχθη οι Μακεδόνες συνέχισαν τον αγωνιστικό κατήφορο και αναμφίβολα ο Αγγελος Αναστασιάδης πρέπει να βρει εναγωνίως λύσεις, σχετικά με την επιθετική δυστοκία. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 36 με τον Ανδρεάδη.

Ιωνικός - Νάουσα 3-1

Τα... χρειάστηκε ο Ιωνικός μέχρι να φτάσει στη νίκη. Το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν προηγήθηκε στο 26 με πλασέ του Αμαέκι Οτιτζι, για να ισοφαρίσει η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη στο 38 με τον Σαπάνη. Στην επανάληψη οι Νικαιώτες πήραν τη νίκη με γκολ των Τσιαντάκη 78 με απευθείας φάουλ και του Φρούσοου στο 87 με κοντινό σουτ.

Ηρακλής - Πύργος 4-0

Δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν υπερ-αρκετά για τον Γηραιό ώστε να πάρει την πρόκριση. Στο άδειο Καυτατζόγλειο ο Μπορμπόκης πέτυχε δυο γκολ (6 και 53), ενώ στο 28 ο Γιοβάνοβιτς με πέναλτι και ο Κωνσταντινίδης στο 85 διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Καβάλα - Βέροια 1-1

Ελεύθερο ματς έγινε στην Καβάλα όπου οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τέρματα και εντυπώσεις, όμως την πρόκριση πήραν οι φιλοξενούμενοι που είχαν τη σιγουριά του 4-0 από το πρώτο ματς. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ για τον ΑΟΚ στο 24, ενώ ισοφάρισε για τη "βασίλισσα" ο Κατσαβός στο 55.

Αίγιο - Πανηλειακός 1-2

Οι Αχαιοί πίστεψαν ότι με το γκολ του Αθανασίου στο 22 θα μπορούσαν να κάνουν το... θαύμα. Ομως στην επανάληψη οι παίκτες του Βασίλη Δανιήλ εκμεταλλευόμενοι την πείρα τους έφτασαν στην επιτυχία, με γκολ των Αρμίλαγου στο 63 και Παππά 80.

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Ματς αγγαρεία έγινε στην Πάτρα. Οι γηπεδούχοι πήραν δυο φορές την πρωτοπορία στο σκορ με γκολ του Ανδρούτσου, όμως οι Βολιώτες πήραν την αξιοπρεπή ισοπαλία με σκόρερ τους Ζήση και Χήτο. Ολα τα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος.

Τα ματς των "μικρών"

Μεγάλη επιτυχία για τους Λύκους που νίκησαν 3-2 το Ναυπακτιακό και πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους "16". Ο Ιάλυσος σημείωσε σπουδαία νίκη 2-1 στη Λιβαδειά και πέρασε με δυο νίκες σύνολο, ενώ "θρίλερ" είχαμε στο Ελ Πάσο όπου ο Εθνικός στα πέναλτι 2-0 (Ο-1 κανονικός αγώνας και παράταση) "πέταξε" έξω την Καλλιθέα. Ηρωας ήταν ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Κουρκούνας, που απέκρουσε 4 πέναλτι! Να τονιστεί ότι οι γηπεδούχοι στον κανονικό αγώνα έχασαν πέναλτι με τον Κιούρκο...

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 2.30μμ θα γίνουν οι αγώνες Πανιωνίου - ΠΑΟΚ (0-4) και Ελευσίνας - Αρη (1-2). Η κλήρωση για την επόμενη φάση θα γίνει νωρίτερα, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΕΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ