Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Το βάρος των χρυσών μεταλλίων

Η φωτιά που άναψε στην Εθνική ομάδα μια συνέντευξη του Κάχι Κακιασβίλι και η προειδοποίηση του Γ. Σγουρού στην παρθενική του συνέντευξη ως ΓΓΑ

"Χρήμα και δόξα είναι ο χειρότερος σύμμαχος για το αθλητικό μέλλον των Ολυμπιονικών. Η απλοχεριά αισθημάτων, οι παροχές και οι προσφορές χρειάζονται νοικοκυροσύνη και όχι υπερβολές". Η επισήμανση έγινε από τον ΓΓΑ, Γ. Σγουρό, ο οποίος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών.

Το κλίμα στην Εθνική ομάδα των "ισχυρών", έτσι κι αλλιώς δεν είναι το καλύτερο. Συνέντευξη του Κ. Κακιασβίλι έφερε στην επιφάνεια προσωπικές πίκρες και έριδες. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης και της Ατλάντα, φανερά ενοχλημένος από την προβολή που γίνεται στο πρόσωπο του Πύρρου Δήμα και κατ' επέκταση το δικό παραγκωνισμό, επέρριψε ευθύνες στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών. "Θαύμασα τον Πύρρο στο Μαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γιατί όμως οι αρμόδιοι δεν ειδοποίησαν κι εμάς; Κάποιοι θέλουν να με βγάλουν στη σκιά. Εγώ πιστεύω ότι φταίει η Ομοσπονδία", τόνισε μεταξύ άλλων.

Την είδηση ότι στην Εθνική ομάδα άρσης βαρών έχουν δημιουργηθεί δυο παρέες, των αθλητών που προέρχονται από την Αλβανία κι εκείνων από την πρώην ΕΣΣΔ, επιβεβαίωσε και ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας Π. Σαλτσίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο ΓΓΑ και μέχρι πριν ένα μήνα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, απέδωσε το παράπονο του Κακιασβίλι σε μια πικρία που αισθάνεται και δήλωσε σίγουρος ότι πολύ σύντομα τα πράγματα θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους ροή. "Τα παιδιά αυτά μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα είχαν μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής. Πέτυχαν πολλά, αλλά πρέπει να εκτιμήσουν και τι τους προσέφερε η πολιτεία, σε σύγκριση μάλιστα με Ολυμπιονίκες άλλων χωρών. Ατυχείς εκφράσεις συγχωρούνται, όχι όμως οι εσκεμμένες. Ο Πύρρος έχει τον αυθορμητισμό και τη λεβεντιά, γι' αυτό κι η ανταπόκριση του κόσμου προς το πρόσωπό του. Ο Κακιασβίλι είναι πιο κλειστός γι' αυτό δικαιολογημένα να έχει κάποια παράπονα". Οσο για την άποψη ότι "τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες μοιράζονται 2 - 3 χρόνια πριν", υποστήριξε ότι ο Κακιασβίλι τον διαβεβαίωσε πως οι απόψεις του δεν αποδόθηκαν σωστά.

Ο ΓΓΑ προανήγγειλε περιοριστική πολιτική στις επιχορηγήσεις προς τις Ομοσπονδίες. Τα κονδύλια θα καθοριστούν μετά από συζήτηση και παίρνοντας υπόψη τις επιτυχίες, τις ανάγκες και την υποδομή του κάθε αθλήματος.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ