Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ενα φανάρι ζητούν

Την τοποθέτηση ενός φαναριού στο δρόμο - σφαγείο, όπου την προηγούμενη βδομάδα ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο μια μαθήτρια, αξίωσαν χτες δυναμικά κάτοικοι της περιοχής. Ζητούν, επίσης, να προωθηθεί η δημιουργία δύο περιφερειακών δρόμων, που θα ελαφρύνουν την κίνηση στο κέντρο της πόλης

Με το σύνθημα "Οχι άλλοι σκοτωμοί" εκατοντάδες κάτοικοι της Μάνδρας, στην πλειοψηφία τους μαθητές, απέκλεισαν χτες, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του κράτους να λάβει μέτρα προστασίας των αφύλακτων δρόμων κοντά στα σχολεία.

Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με επ' αόριστον κλείσιμο της Εθνικής, αν μέχρι το τέλος Νοέμβρη δεν τοποθετηθούν φανάρια στο σημείο, όπου την προηγούμενη Παρασκευή, η 11χρονη μαθήτρια Σταυρούλα Ρεντούμη ακρωτηριάστηκε. Παράλληλα, απαίτησαν να δοθούν τα κονδύλια για την κατασκευή της περιφερειακής οδού "Κεραμιδέζας" και της παρακαμπτήριου της Εθνικής, ώστε να μη διέρχονται από το σημείο του ατυχήματος τα φορτηγά των λατομείων της περιοχής.

Μαχητικό "παρών" έδωσαν στη χτεσινή συγκέντρωση οι μαθητές της Μάνδρας, δηλώνοντας ότι αν δεν τοποθετηθούν άμεσα φανάρια θα πάρουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις. "Θα κλείσουμε και πάλι το δρόμο, αν οι αρμόδιοι δεν πάρουν μέτρα", μας είπε η μαθήτρια Κατερίνα Παρθενίου."Πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε και άλλα παιδιά", είπε ηΕλένη Κοντούλη,ενώ η μικρή Ντίνα Μαραγκού,με αγανάκτηση, ρώτησε: "Πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα για να μας βάλουν φανάρια;".

Τα λατομεία κερδοσκοπούν, ο κίνδυνος μεγαλώνει...

Δυο ώρες πριν την κινητοποίηση ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Θριασίου Μ. Λεβέντης και δήμαρχοι της περιοχής επισκέφτηκαν τα λατομεία της περιοχής, η λειτουργία των οποίων έχει σαν αποτέλεσμα να διέρχονται από το σημείο του ατυχήματος πάνω από 1.200 φορτηγά τη μέρα. Μετά την επίσκεψη ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου δήλωσε στο "Ρ": "Ενώ έχουν άδεια να λειτουργούν σε χώρο έκτασης 207 στρεμμάτων, τα λατομεία "Χάλυψ" σήμερα έχουν επεκταθεί στα 450 στρέμματα. Οι ιδιοκτήτες έχουν αγοράσει συνολικά 1.250 στρέμματα". Να σημειώσουμε ότι, παρά το αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση των λατομείων, ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής, Περικλής Παπαπέτρου,τον Δεκέμβρη του '95, έδωσε στους ιδιοκτήτες των λατομείων άδεια λειτουργίας για δύο χρόνια, ερήμην, μάλιστα, του Νομαρχιακού Συμβουλίου και χωρίς περιβαλλοντική μελέτη.

Ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Αντώνης Χοροζάνης κατήγγειλε τον nομάρχη για την άδεια που έδωσε χωρίς να ενημερώσει καν το Nομαρχιακό Sυμβούλιο και τόνισε ότι το ατύχημα έδειξε τη σημαντικότητα του θέματος. Ο Α. Χοροζάνης έχει ζητήσει από τη Δευτέρα, 4 του μήνα, να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Nομαρχιακού Sυμβουλίου και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση. Αναφερόμενος στη χτεσινή κινητοποίηση τόνισε ότι οι κάτοικοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κινητοποιηθούν για να λυθούν τα προβλήματα. Καταλήγοντας τόνισε ότι το πρόβλημα δε λύνεται μόνο με την τοποθέτηση φαναριών, αλλά πρέπει να δοθούν άμεσα τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή των δύο περιφερειακών δρόμων και κατήγγειλε τους ιδιοκτήτες των λατομείων, που ενώ έχουν κερδοσκοπήσει σε βάρος της περιοχής δεν έχουν πληρώσει τίποτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη θυσιαστεί για τα ιδιωτικά συμφέροντα ο ιστορικός τόπος της Κανδάνου(2020-08-14 00:00:00.0)
«Οχι» στη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων(2008-07-16 00:00:00.0)
«Φυλακισμένη» πόλη...(2005-11-26 00:00:00.0)
Αυτοψία στη Μάνη(1998-11-07 00:00:00.0)
Θέλουν να διώξουν τους Τσιγγάνους(1997-06-19 00:00:00.0)
"Οχι" άλλο αίμα(1996-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ