Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομοιος ομοίω αεί πελάζει...

Δε νομίζει πως συνδέεται με τον εκδότη (Χρ. Λαμπράκη) το Μέγαρο Μουσικής... Και δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι δυνατόν να επιστρέψουμε σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν εκδοτικά συμφέροντα διόριζαν βουλευτές, υπουργούς και ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις!

Δεν υπάρχει, λοιπόν, θέμα κατά τον δήμαρχο Νίκαιας, Β. Τράπαλη,για να διαμαρτυρηθεί και δεν τον προκαλεί - κάθε άλλο - η απόφαση της ΚΕΔΚΕ να κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου της σ' ένα χώρο σαν το Μέγαρο. Κι ας είναι το σύμβολο της απόλυτης κυριαρχίας του πολυεπιχειρηματία Χρ. Λαμπράκη,ας καταστρέφεται δίπλα ένας μοναδικός χώρος πράσινου, για τις επιδιώξεις του.

Ούτε καν συζήτησε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας την πρόταση της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", Β. Νικολαϊδου,που μετέφερε στη συνεδρίαση το αίτημα που πρόσφατα διατύπωσαν 8 κομμουνιστές δήμαρχοι απ' όλη τη χώρα, αντιδρώντας στα συμβολικά διαπιστευτήρια και την ουσιαστική υποταγή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία.

Την ίδια προκλητική αδιαφορία συνάντησε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά και η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" να αντιδράσει ο δήμος στην προκλητική επιλογή της ΚΕΔΚΕ να αρχίσει πανηγυρικά το συνέδριό της από το Μέγαρο Μουσικής του... παρακυβερνήτη Χρ. Λαμπράκη

Η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση, όπως και την πρόταση ψηφίσματος της Κίνησης για τα άθλια οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αντιδημοτική πολιτική της κυβέρνησης για την ικανοποίησή τους με νέες φορολογίες.

Αντίθετα η πλειοψηφία ενέκρινε κονδύλια 2,5 εκατομμυρίων δραχμών για να παραθέσει ο δήμαρχος του Πειραιά γεύμα στους συνέδρους της ΚΕΔΚΕ και 500.000 για να δωρίσει αντίγραφο τριήρους στο πρόεδρό της, Δ. Αβραμόπουλο...

Δυστυχώς, οι πολιτισμένοι καιροί που ζούμε καθιστούν απαγορευτική τη χρήση βρεγμένης σανίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ