Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
Δε θα αποφασίσουν "εν λευκώ"

Οταν αυτοί θα αποφασίζουν για νέους φόρους, ο λαός θα διαδηλώνει απ' έξω. Ηδη ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός συνδικάτων προετοιμάζει τη δυναμική συμμετοχή των μελών του στο αυριανό συλλαλητήριο, έξω από την αίθουσα όπου οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης θα καλούνται από την κυβέρνηση να επιβάλουν νέους φόρους και να ιδιωτικοποιήσουν δημοτικές υπηρεσίες

Δυνατή φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσθετη φορολόγηση από τους δήμους και κατά της ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών θα υψώσουν πλήθος φορέων αύριο, Παρασκευή, στις 6μμ, έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,όπου, θα γίνονται οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Με σύνθημα "Αντισταθείτε στην πολιτική που ξεζουμίζει το εισόδημά μας. Πείτε ΟΧΙ στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε νέους φορομπηχτικούς μηχανισμούς", στη συγκέντρωση έξω από το Στάδιο καλούν: Οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Νέας Ιωνίας, Βύρωνα, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, Ζεφυρίου, Θριάσιου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά, το Σωματείο "Στέφενσων", το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου "Προμηθέας", η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.Επίσης, συμμετοχή δήλωσαν και τα σωματεία εργαζομένων των Δήμων Κηφισιάς, Ιλίου, Μοσχάτου και το σωματείο εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν επίσης: ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ) του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας,ο Σύλλογος Διαχειριστών ΚΠΣ και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στους ΚΠΣ.

Τη συμμετοχή των οικοδόμων του Πειραιά στο αυριανό συλλαλητήριο δήλωσε χτες και η Ενωση Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Πειραιά "Η Ενότητα". Με ανακοίνωσή της η Ενωση απαιτεί από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να αντισταθούν μαζί με την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης: Τα παραρτήματα Ηλιούπολης - Υμηττού και Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τα Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης - Υμηττού, Μπραχαμίου - Αλίμου και Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Ελληνικού.

Το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας: Να μετατραπεί η σχέση εργασίας από εργολαβική σε εξαρτημένη αορίστου χρόνου, να πληρώνονται οι καθαρίστριες στο τέλος του μήνα και όχι με 15 μέρες καθυστέρηση όπως τώρα. Να πληρώνονται για κάθε ξεχωριστή χρήση (εκδηλώσεις, εκλογές), για την οποία τώρα δεν αμείβονται.

Τέλος η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, απαιτώντας να μη μετατρέπονται σε εμπόρευμα τα κοινωνικά αγαθά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ