Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΧΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
αυτή η κατάσταση για το λαό

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρχίζουν να δείχνουν την πυγμή τους. Η πρώτη μεγάλη μετεκλογική αντιπαράθεση, ας είναι η μάχη κατά του κρατικού προϋπολογισμού - λαιμητόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Με αφορμή την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού να δοθεί η πρώτη πρακτική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια, με μαζικές κινητοποιήσεις παντού, με τα αιτήματα που έχουν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο, με τη δική τους επιλογή και πείρα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της στην Πάτρα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα λιτότητας, με την ασυδοσία και τα προνόμια των πολυεθνικών, με τη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, με τη γενικευμένη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Το ΚΚΕ, είπε η ΓΓ της ΚΕ, παράλληλα με τις προσπάθειες να στηρίξει τους καθημερινούς αγώνες και τα συγκεκριμένα αιτήματα, ρίχνει το βάρος στην οικοδόμηση ενός ισχυρού Λαϊκού Μετώπου Πάλης,που βασίζεται στις κοινωνικές μαζικές οργανώσεις του λαού. Το Λαϊκό Μέτωπο αυτό, ένα είδος ΕΑΜ στις σύγχρονες συνθήκες, δε θα είναι ένα ψευδώνυμο ή υποκατάστατο του ΚΚΕ, αλλά μια μεγάλη πανελλαδική λαϊκή οργάνωση κατά της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου, κατά των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, κατά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.


ΣΕΛ.  8   -   10

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ