Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΔΡΑ
Θέλουν να διώξουν τους Τσιγγάνους

Πρόβλημα συμβίωσης έχει δημιουργηθεί στη συνοικία Παπακώστα της Μάνδρας, μεταξύ των κατοίκων της και Τσιγγάνων που έχουν εγκατασταθεί εκεί και η αιτία είναι μια εγκαταλειμμένη ιδιωτική μάντρα απόσυρσης αυτοκινήτων. Οι Τσιγγάνοι εμπορεύονται διάφορα εξαρτήματα από τα παλιά αυτοκίνητα, αλλά καίνε κάθε βράδυ τα πλαστικά μέρη αυτών των εξαρτημάτων, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Χτες στη νομαρχία Δυτικής Αττικής έγινε σύσκεψη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Συμμετείχαν ο νομάρχης Περικλής Παπαπέτρου, ο δήμαρχος Μάνδρας Α. Μαραγκός και εκπρόσωποι των κατοίκων της συνοικίας. Και βέβαια επιλέχτηκε η εύκολη λύση της απομάκρυνσης των Τσιγγάνων. Ετσι από σήμερα ξεκίνησαν να βγαίνουν πρωτόκολλα κατεδάφισης των παραγκών και υπολογίζεται ότι σε 20 ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης. Ακόμη, με έγγραφό του προς την κοινοπραξία "Αττική Οδός", που έχει αναλάβει την κατασκευή της Λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας, ο δήμος ζητά την παρέμβασή της, γιατί από την περιοχή θα διέλθει η λεωφόρος. Ο δήμος έχει ζητήσει επίσης την παρέμβαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και ΠΕΧΩΔΕ. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητά τα απαραίτητα κονδύλια για το καθαρισμό της περιοχής.

Προχτές βράδυ, σε συγκέντρωσή τους οι κάτοικοι της περιοχής, αποφάσισαν να περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των παραγκών. Μιλώντας στη συγκέντρωσή τους ο Αντώνης Χοροζάνης νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" υπογράμμισε ότι το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στην ύπαρξη της εγκαταλειμμένης μάντρας, ενώ επισήμανε και τις ευθύνες της πολιτείας, που έχει την πλήρη ευθύνη για τα γενικότερα προβλήματα των Τσιγγάνων. Αν δε λυθούν αυτά τα προβλήματα, οι Τσιγγάνοι θα είναι αναγκασμένοι να βρίσκουν τρόπους για να επιζήσουν, σημείωσε και τόνισε ότι δεν είναι λύση η απομάκρυνσή τους, γιατί έτσι, απλά το πρόβλημα θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ