Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.30 έως τις 14.40 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας να καταβληθεί σε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου η εφάπαξ αμοιβή 420.000 δρχ. του επιδόματος Γενικών Εξετάσεων το οποίο έπαιρναν.
Χτες, οι τρεις ομοσπονδίες ΠΟΣΥΠ, ΠΟΔΠ ΑΕΙ και ΠΑΟΔ ΤΕΙ προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, ενώ σήμερα στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Σήμερα και αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν οι σύλλογοι των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και να επικυρώσουν και τυπικά την πρόταση των τριών Ομοσπονδιών για κινητοποιήσεις το ερχόμενο διάστημα, χωρίς να επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή των Γενικών Εξετάσεων.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας διεκδικούν επίσης την εξαίρεση των υπηρεσιών παιδείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την προώθηση των νέων οργανισμών και τη συμμετοχή τους στα όργανα διοίκησης. Για τα θέματα αυτά ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση, ενώ καταγγέλλουν τη διασπαστική κίνηση στην οποία προχώρησαν από κοινού οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, με την απόφαση τους να δώσουν το επίδομα Γενικών Εξετάσεων μόνο στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και τις περιφερειακές υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία των Γενικών Εξετάσεων και μάλιστα σε ποσό πολύ μικρότερο από ό,τι ζητά ο κλάδος.