Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΡΑΣΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιλεκτικές διώξεις για ζημιές στο σχολείο

Σε αυθαίρετες και επιλεκτικές διώξεις σε βάρος τριών οικογενειών της Κοινότητας Βρασνών Θεσσαλονίκης απειλεί ότι θα προχωρήσει η Αστυνομία, προφανώς με υπόδειξη του προέδρου της κοινότητας, καταγγέλλουν στο "Ρ" κάτοικοι της περιοχής.

Οι διώξεις αφορούν ζημιές που έχουν γίνει στο εγκαταλειμμένο εδώ και 5 χρόνια δημοτικό σχολείο της κοινότητας. Τα παιδιά του χωριού έχουν μετατρέψει το χώρο σε παιδική αλάνα και έχουν προκαλέσει μικροζημιές στα τζάμια και τις πόρτες. Ο πρόεδρος της κοινότητας, αντί να πάρει μέτρα προφύλαξης του κτιρίου, επιλεκτικά επιρρίπτει ευθύνες σε τρία μόνο παιδιά και καλεί τους γονείς να αναλάβουν το κόστος των ζημιών. Η Αστυνομία μάλιστα, χωρίς να προηγηθεί έρευνα, κατόπιν επίσημης καταγγελίας, τηλεφωνικά καλεί τους γονείς σε ανάκριση και απειλεί με μηνύσεις, αν δεν πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της κοινότητας εδώ και ένα χρόνο αρνείται κατηγορηματικά να παραχωρήσει αίθουσες του εγκαταλειμμένου σχολείου στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, που είναι άστεγος και χρειάζεται χώρο για τις διάφορες εκδηλώσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ