Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Γραφεία ανάθεσης εργολαβιών"

Ο επικεφαλής της παράταξης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας,αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, τονίζει στον "Ρ" ότι είναι σαφής η κατεύθυνση των αστικών πολιτικών δυνάμεων για να αλλάξει ο λαϊκός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να εξελιχθεί σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, μέσα από τη λογική του "δούναι και λαβείν", τη λογική της ανταποδοτικότητας. "Η κατεύθυνση είναι: για ό,τι γίνεται στην πόλη, ο δημότης να πληρώνει. Με μεθοδικότητα η ΤΑ μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό, που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του δημότη. Δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της ΤΑ, που ήταν δεμένη με τον πολίτη και τον στήριζε στους αγώνες του για τη δημοκρατία, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του", επισημαίνει.

Ο Π. Σαλπέας υπογραμμίζει ότι εκτός από την ελεγχόμενη στάθμευση, τάση για ιδιωτικοποίηση υπάρχει και σ' άλλους τομείς όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί ή τα προγράμματα γυμναστικής που προσφέρουν οι ΟΤΑ. Τάση να μεταβάλλουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τους ΟΤΑ σε γραφεία ανάθεσης εργολαβιών. "Οι συνέπειες αυτής της τακτικής για το δημότη, συνεχίζει, θα είναι οδυνηρές. Θα πληρώνει για τα πάντα, όλο και περισσότερα και για υπηρεσίες χειρότερες από πριν, παρά την αρχική καλή εικόνα που θα φροντίζει να παρουσιάζει ο ιδιώτης".

Και ο Π. Σαλπέας καταλήγει: "ο δημότης, σαν απάντηση σ' αυτές τις "προοπτικές", πρέπει να καταπολεμήσει τις πολιτικές δυνάμεις που σχεδιάζουν να μεταβάλλουν την ΤΑ σε επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Πρέπει να καταψηφίσει αυτά τα κόμματα. Να καταλάβει ότι η ψήφος του είναι δύναμη. Να αποδεσμευτεί από το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις. Διαφορετικά, μοιραία θα κληθεί να "πληρώσει το μάρμαρο". Μόνο με αγώνες και την ψήφο του θα δώσει το δικαίωμα στις δυνάμεις που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τον ίδιο, να αντισταθούν στους προαναφερόμενους σχεδιασμούς και να αλλάξουν το σκηνικό σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ