Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγριο χαράτσωμα

Η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της στην προσπάθειά της να μεταφέρει στις λαϊκές πλάτες πρόσθετα φορολογικά βάρη για την εξυπηρέτηση αναγκών, τις οποίες είναι η ίδια υποχρεωμένη να καλύψει. Μια σειρά δημοτικές αρχές έχουν προχωρήσει σε υπέρογκο χαράτσωμα των δημοτών.

Στον Δήμο Αθηναίων, ο προσκείμενος στη ΝΔ δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος, αύξησε φέτος κατά 100% τα τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, κατά 15% το τέλος κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων, κατά 10% το τέλος κοινόχρηστων χώρων μικροπωλητών, κατά 15% το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στη δημοτική αγορά της Κυψέλης, κατά 19,8% τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και κατά 20% το φόρο επί των ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης,"εκλεκτός" του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη για το '96 κατά 9%. Ο ίδιος για το '95 είχε αυξήσει τα τέλη κατά 15% και για το '94 κατά 12%. Και τις δύο εκείνες φορές διαβεβαίωνε ότι "η αύξηση αυτή θα είναι η τελευταία".

Μπορούν, ακόμα, να αναφερθούν ενδεικτικά υπέρογκες αυξήσεις ανταποδοτικών τελών σε δήμους όπως: Βούλα (δημοτική αρχή προσκείμενη ΝΔ)74% για τα σπίτια και 150% για τα καταστήματα. Δάφνη (ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ") 50% για σπίτια και καταστήματα. Αιγάλεω (ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ") 40% για σπίτια και καταστήματα. Καισαριανή ("ΣΥΝ" - ΠΑΣΟΚ) 19% για τα σπίτια και 20% για τα καταστήματα. Ζωγράφου (ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ") 25% για τα σπίτια και 30% για τα καταστήματα. Καλλιθέα (ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ") 14% για σπίτια και καταστήματα. Περιστέρι (ΠΑΣΟΚ) 12% για σπίτια και καταστήματα. Αργυρούπολη (ΠΑΣΟΚ - ΠΟΛ. ΑΝ. - "ΣΥΝ") 12% για σπίτια και καταστήματα. Αγία Παρασκευή (ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ") 10% για σπίτια και καταστήματα. Τέλος, Βουλιαγμένη (ΝΔ) 10% για σπίτια και καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ