Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κεραίες σε... πόλεις

Κεραίες σε... πόλεις

Μία ακόμη ελληνική τηλεταινία παρουσιάζεται από τη σειρά του δεύτερου κρατικού καναλιού "Ανθρωποι σε πόλεις". Θα μεταδοθεί η ταινία του Στράτου Τζίτζη "Κεραίες". Μια κωμωδία με κεντρικό άξονα την επίδραση της τηλεόρασης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας, τη στιγμή που τα ΜΜΕ παρεμβαίνουν και διαπλάθουν την κοινωνικότητά τους. Το πρόβλημα αυτό μέσα από την ταινία φανερώνεται όταν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας, πρέπει να συνεννοηθούν για ν' αντικαταστήσουν τις κεραίες στην ταράτσα τους, με μια κεντρική κοινή κεραία. Με αφορμή αυτό το γεγονός, παρουσιάζεται το μέγεθος της αποξένωσης των γειτόνων, αφού με το μόνο πράγμα που επικοινωνούν είναι η τηλεοπτική συσκευή τους! Παίζουν οι Γρηγόρης Βαφειάς, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Ζορμπά, Δήμος Μυλωνάς, Διονυσία Τσιπιρίδου κ.ά. (Τρίτη ΕΤ - 2 22.00)

Νόρμα με Παπαντωνίου

Τη Νόρμα, την ηρωίδα της όπερας του Μπελίνι, ερμήνευσε στις 30 του Μάη στο Μέγαρο Μουσικής η σοπράνο Βάσω Παπαντωνίου. Την παράσταση αυτή θα μεταδώσει το πρώτο κρατικό κανάλι από την εκπομπή του "Μεγάλες παραστάσεις". Η ηρωίδα του Μπελίνι, θυσιάζεται στην πυρά, στο όνομα της αγάπης και της δικαιοσύνης. Η όπερα παρουσιάστηκε στο Μέγαρο με τη μορφή κονσέρτου. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυνε ο μαέστρος Στέφανο Ραντζάνι, ενώ η διδασκαλία της χορωδίας έγινε από τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Εκτός από τη Βάσω Παπαντωνίου, συμμετείχαν ο τενόρος Κάρλο Βέντρε, η μέτζο σοπράνο Πατρίτσια Σπένσε, ο μπάσος Ντονάτο ντι Στέφανο, η σοπράνο Μήδεια Ιασωνίδου και ο μπάσος Δημήτρης Ναλπάντης. (Πέμπτη ΕΤ - 1 00.45)

Ο κόσμος των πελαργών

Στον "Μυστικό κόσμο των πουλιών" ταξιδεύει ο φακός της ομώνυμης σειράς ντοκιμαντέρ. Η έβδομη εκπομπή είναι αφιερωμένη στον μυστικό κόσμο των πελαργών. Οι λευκοί πελαργοί είναι ίσως τα πιο αγαπημένα πουλιά των κατοίκων της Ευρώπης. Μια σχεδόν μυστηριακή σχέση αναπτύσσεται εδώ και αιώνες, ανάμεσα στους ανθρώπους και στους πελαργούς, δημιουργώντας μια αλληλοεξάρτηση και προστασία. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με το μαύρο πελαργό. Αυτός δε μετείχε ποτέ σ' αυτή τη "σχέση". Πάντοτε άγριος, απόμακρος και ατίθασος, μέχρι και σήμερα κρατά κρυφή από το ανθρώπινο μάτι την παρουσία του, επιλέγοντας να αυτοεξορίζεται στα πυκνά και δύσβατα δάση της Μακεδονίας και της Θράκης. Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ είναι του Σταύρου Ιωάννου. (Τετάρτη ΕΤ - 2 17.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ