Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η έννοια της ασφάλειας

"Πρωτεύων στόχος" της "Δύναμη Εφαρμογής" (ΔΕ) στη Βοσνία είναι η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας, για τη διεξαγωγή των εκλογών στη μαρτυρική χώρα. Αυτή ήταν η απόφαση των 16 υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, προχτές στις Βρυξέλλες, μαζί και του Γερ. Αρσένη.

Και μπορεί, βέβαια, ο οποιοσδήποτε ανύποπτος, να θεωρήσει την απόφαση σωστή και επιβεβλημένη. Τέλος πάντων, τι καλύτερο από το να μπορέσουν οι Βόσνιοι - σε συνθήκες ασφάλειας μάλιστα - να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους κυβερνήτες τους;...

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Στη ΝΑΤΟική... γλώσσα η έννοια της ασφάλειας έχει εντελώς διαφορετικό νόημα. Για να πάρετε μια ιδέα, να πώς τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν τη σχετική τοποθέτηση του αρμόδιου, ΝΑΤΟικού αξιωματούχου: "Ως προς τον "πρωτεύοντα στόχο", θα αυξηθούν οι περιπολίες, αλλά ο άμεσος στόχος είναι όχι να συλληφθούν ο Κάρατζιτς και ο Μλάντιτς, αλλά να τους απαγορευτεί ουσιαστικά η κίνηση, ώστε να εκμηδενιστούν πολιτικά και να μην πάρουν μέρος στις εκλογές".

Τα σχόλια περιττεύουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ