Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τον πιστέψαμε...

Πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο Γερ. Αρσένης διέδιδε δεξιά και αριστερά ότι θα θέσει τους συμμάχους ενώπιον των ευθυνών τους, θα μιλήσει στη σύνοδο και θα καταγγείλει την Τουρκία κ.ο.κ.

Πριν όμως ο "αρχιστράτηγος" εξαπολύσει επίθεση στη σύνοδο μίλησε στο περιθώριο και "κατ' ιδίαν" με ορισμένους από τους ομολόγους του και του κόπηκε η φόρα. Ο μεν Βρετανός τον κάλεσε να αρχίσει διάλογο με την Τουρκία για... "την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης", ενώ ο Γάλλος πιο κομψά ότι δεν είναι το ΝΑΤΟ ο κατάλληλος χώρος, για να λυθεί το θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών! Τον κύκλο των αυταπατών διέλυσαν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ου. Πέρι και ο γγ του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα, οι οποίοι απροσχημάτιστα ζήτησαν την αποδοχή των "μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης" από την ελληνική κυβέρνηση.

Μετά από αυτή την υποδοχή ο Γερ. Αρσένη έκανε την ανάγκη φιλότιμο και απολογήθηκε λέγοντας ότι "δε θέσαμε το θέμα - (σ.σ. της τουρκικής προκλητικότητας!) - στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, διότι δεν επιζητούμε ΝΑΤΟική διαιτησία στα ελληνοτουρκικά) (! .

Τώρα μάλιστα. Τον πιστέψαμε.

Το εξοργιστικό, όμως, είναι ότι εξακολουθούν να αναμηρυκάζουν ότι το ΝΑΤΟ - και η ΕΕ - προστατεύει τα σύνορά μας και επιμένουν να αναθέτουν στους συμμάχους την επίλυση των προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ