Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Πανελλαδική καμπάνια για τα Ελληνοτουρκικά

Με αιχμή τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και τις αιτίες για την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, η ΕΕΔΥΕ με απόφαση έκτακτης συνεδρίασης της Γραμματείας της, ξεκινά εκστρατεία επαφής με τον κόσμο, ενημέρωσης, συζήτησης και κινητοποίησης για τα θέματα αυτά, που μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον, αυτόν τον καιρό.

Η ΕΕΔΥΕ, έχει απευθύνει έκκληση προς τις τοπικές επιτροπές ειρήνης, καλώντας "σε άμεση ετοιμότητα και συναγερμό", με στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την έκτακτη συνεδρίαση της γραμματείας της η ΕΕΔΥΕ, "οι τελευταίες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με την ανοχή και υπόθαλψη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καθώς και οι προσπάθειες πλήρους κυριαρχίας τους στο Αιγαίο, δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση και αυξάνουν τις δυνατότητες όξυνσης της κατάστασης. Η μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική της υποταγής και συμμετοχής στα σχέδια της Νέας Τάξης, οδηγεί σε αδιέξοδα για τα προβλήματα της χώρας μας".

Οσον αφορά την κατάσταση που δημιουργείται στο εσωτερικόΕλλάδας και Τουρκίας, η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει ότι "η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αύξηση των εξοπλισμών με τη δαπάνη τρισεκατομμυρίων για νέα οπλικά συστήματα, επιδεινώνει την κατάσταση των εργαζομένων. Η χώρα μας αλλά και η Τουρκία, αιχμάλωτες της αμερικανόπνευστης λογικής του 7 προς 10, σύρονται σε νέα κούρσα ανταγωνισμού που εξυπηρετεί τις ανάγκες ανανέωσης του ΝΑΤΟικού εξοπλισμού, επιφέρει τεράστια κέρδη στους εμπόρους των όπλων και συσσωρεύει μεγάλη δύναμη πυρός στην περιοχή που μπορεί να έχει ολέθρια για την ειρήνη αποτελέσματα".

Η καμπάνια της ΕΕΔΥΕ, θα βασιστεί σε πολύμορφες δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης στις γειτονιές (εκδηλώσεις κλπ.) καθώς και σε σειρά εκδηλώσεων προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ