Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη μάχη της Πολιτικής Εξόρμησης η Αθήνα

Εκδήλωση την Τετάρτη 19 του Ιούνη, στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οπλισμένοι με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι οι εργαζόμενοι μπορούν, με τον ενωμένο αγώνα τους, να αντιστρέψουν τις εξελίξεις παίρνοντας στα δικά τους χέρια τις τύχες τους, να αντισταθούν και να διεκδικήσουν αλλαγές σε βάρος των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας, οι κομμουνιστές της Αθήνας έχουν ριχτεί στη μάχη της Πολιτικής Εξόρμησης ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της Εξόρμησης η ΚΟΑ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 19 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Οι κομμουνιστές της Αθήνας πραγματοποιούν πανεξόρμηση προπαγάνδισης της εκδήλωσης με κύριο όπλο τους τη ζωντανή επαφή και συζήτηση με τους εργαζόμενους, φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη αυτή μετασυνεδριακή εκδήλωση στην Αθήνα, σταθμός για την ανάπτυξη της δράσης τους.

Σχετικά με την προετοιμασία της εκδήλωσης ο Γιάννης Παϊσιος Γραμματέας της ΑΕ ΔΕΚΟ - Τραπεζών τονίζει: "Η εκδήλωση της Τετάρτης είναι η πρώτη εκδήλωση μετά το 15ο Συνέδριο. Γι' αυτό προσδοκάμε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζόμενων της Αθήνας και όχι μόνο των στενών κομματικών επιρροών. Τα μηνύματα που έχουμε μέχρι τώρα είναι θετικά. Είμαστε, δηλαδή, βέβαιοι ότι θα έχουμε κόσμο έξω από τη στενή κομματική μας καταγραφή. Αυτή μας την αισιοδοξία τη στηρίζουμε στην ανταπόκριση του κόσμου παρ' όλες τις συκοφαντίες που έγιναν μετά το 15ο Συνέδριο. Είναι γεγονός ότι το Κόμμα μετά το 15ο Συνέδριό του δέχτηκε μια κατευθυνόμενη επίθεση από τους "γνωστούς αγνώστους" των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Κι όμως, η επίθεση αυτή όχι μόνο δε βρήκε απήχηση από τους εργαζόμενους, αλλά και προκάλεσε στον κόσμο τα αντίθετα αντανακλαστικά από αυτά που επιδίωκαν οι εμπνευστές αυτής της επίθεσης. Αυτό το μήνυμα φέρνουν καθημερινά οι οργανώσεις και τα μέλη και στελέχη μας που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους.

Εμείς συνεχίζουμε τη μάχη της προπαγάνδισης της εκδήλωσης, χρησιμοποιώντας όλες τις γνωστές μορφές ενημέρωσης, τόσο με την έντυπη όσο και με την προφορική προπαγάνδιση. Μέσα από εξορμήσεις των μελών της οργάνωσης και περιοδείες στελεχών σε μαζικούς χώρους, τόπους δουλιάς και εργοστάσια καλούμε ανοιχτά τον κόσμο - ειδικά την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους - να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ώστε να ακούσουν από πρώτο χέρι τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος. Ομως δεν εφησυχάζουμε, δε λέμε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει τα πάντα. Η επιθυμία και οι προσπάθειές μας είναι να βγουν στη μάχη της προπαγάνδισης όλες οι κομματικές δυνάμεις. Πιστεύουμε ότι στις μέρες που απομένουν όλα τα μέλη της Οργάνωσης θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης".

Στο μεταξύ οι οργανώσεις της Αθήνας άρχισαν να δρομολογούν πούλμαν για την συγκέντρωση της Τετάρτης. Ετσι με πρωτοβουλία της ΚΟΒ Χολαργού θα ξεκινήσει πούλμαν για το Πεδίον του Αρεως την Τετάρτη στις 7.00μ.μ. από το Τέρμα Χολαργού - πλατεία Αντίστασης -, στις 7.10μ.μ. από την πλατεία Κύπρου και στις 7.20μ.μ. από την πλατεία Δημοκρατίας

  • Στους ρυθμούς της Πολιτικής Εξόρμησης ενημέρωσης κινείται και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης προετοιμάζοντας τη δική της συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 25 Ιούνη, με ομιλητή τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ