Τετάρτη 6 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ (αντι)πολίτευση

Είναι πάγια πρακτική του μηχανισμού του Συνασπισμού, είτε για τον πρόεδρο και, ξεχωριστά, τα ηγετικά στελέχη του πρόκειται, είτε για το Γραφείο Τύπου του, να βγάζουν ανακοινώσεις "επί παντός του επιστητού", να στέλνουν "μαζικά" γραπτές δηλώσεις, δηλώσεις που κάνουν διάφοροι για διάφορα σε λογής Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στη λογική "όσες πιο πολλές ανακοινώσεις κάτι θα γραφτεί"!

Μ' αυτήν τη ...συνήθη και αποκλειστική, ουσιαστικά, ενασχόληση με τα κοινά, μέσω των διαθέσιμων ΜΜΕ, πλασάρουν μια εικόνα ανύπαρκτης δραστηριότητας, σχετικά με τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί λόγος δε γίνεται για παρέμβαση στο ίδιο το μαζικό λαϊκό κίνημα, στην κατεύθυνση της ενίσχυσής του είτε για στήριξη των πραγματικών αιτημάτων των εργαζομένων. Το αντίθετο συμβαίνει σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο στις σχετικές ανακοινώσεις του ΣΥΝ, που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα, σπέρνουν τη σύγχυση, καλλιεργούν αυταπάτες και κατευθύνουν στο συμβιβασμό, στην παραίτηση και την απογοήτευση.

***

Για να αναφερθούμε μόνο στις τελευταίες μέρες, ο ΣΥΝ, με δηλώσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου και του Γραφείου Τύπου του, παρουσιάζεται να ...αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε θέματα αδιαφάνειας και ανακολουθίας στις αποφάσεις της, καθώς και έλλειψης σχεδιασμού, με αφορμή τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τους υπερεξοπλισμούς, για την ενεργειακή μονάδα της Φλώρινας κλπ.

***

"Αντιπολιτεύεται", λοιπόν, ο ΣΥΝ την κυβέρνηση Σημίτη για την αδιαφάνεια και τις ανακολουθίες στη μονάδα της Φλώρινας, ενώ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που είναι το βασικό πρόβλημα, δε βγάζει τσιμουδιά. Τι να πει, άραγε, αφού στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις;

Στην περίπτωση των υπερεξοπλισμών, που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, ο ΣΥΝ εξαντλεί την αντιπολίτευσή του στη "λογική του ανταγωνισμού στρατιωτικής ισχύος" και το "φαύλο κύκλο των υπερεξοπλισμών". Το ότι όλα αυτά είναι συνέπεια και υπηρετούν τις αντεθνικές επιλογές του ΝΑΤΟ, δεν ενδιαφέρει την ηγεσία του ΣΥΝ... Ανησυχούν μόνο τα στελέχη του, μήπως δεν μπορέσουμε να συγκλίνουμε με την ΕΕ...

***

Θα πείτε, πώς να αντιπολιτευτούν πραγματικά, όταν στηρίζουντις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ; Ετσι, προκειμένου να εξαπατούν τους εργαζόμενους και τους οπαδούς τους, κυρίως, και για να παρουσιάζονται πως, τάχα, κάνουν πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, "κορυβαντιούν" περί των διαδικασιών, για να κρύβουν τη συμφωνία τους επί της ουσίας της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επεσαν με άφθαστη γενναιότητα σε άνιση μάχη(2011-02-18 00:00:00.0)
Φταίει η θεσμική ανεπάρκεια...(2004-05-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-11-11 00:00:00.0)
Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣ(1998-09-16 00:00:00.0)
Αναγκαία μια νέα δημοτική αρχή(1998-05-27 00:00:00.0)
Αποσιώπηση και παραπληροφόρηση(1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ