Τετάρτη 6 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέθανε ο Γρηγόρης Γιάνναρος

Πέθανε χτες τα ξημερώματα ο Γρηγόρης Γιάνναρος, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του γίνεται, σήμερα Τετάρτη στις 4.30 μμ, από το Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Γιάνναρος, ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού, γεννήθηκε το 1936 και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά, από νεαρή ηλικία, εντασσόμενος στην ΕΠΟΝ, στη νεολαία της ΕΔΑ και στη νεολαία Λαμπράκη. Το 1968 προσχώρησε στο λεγόμενο ΚΚΕ Εσωτερικού και ακολούθησε, από ηγετικές θέσεις, τις μεταμορφώσεις του κόμματος αυτού στην ΕΑΡ και στο σημερινό Συνασπισμό. Εκλέχτηκε επανειλημμένα βουλευτής του ΣΥΝ, ενώ διατέλεσε και υπουργός αναπληρωτής Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας στην κυβέρνηση Ζολώτα. Διατέλεσε διευθυντής της "Αυγής" στο διάστημα 1978 - '88.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ "αποχαιρετά με οδύνη" τον Γρ. Γιάνναρο, ενώ ο Ν. Κωνσταντόπουλος, με δήλωσή του, σημειώνει ότι ο Γρ. Γιάνναρος "πάλεψε άξια τη ζωή του, όρθιος εκεί που τον έταξαν οι ιδέες του και οι αρχές του. Μέσα στους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας, στις δοκιμασίες και τις ελπίδες της ανανεωτικής Αριστεράς"...

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του νεκρού απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος Χαρίλαος Φλωράκης, ο Κ. Σκανδαλίδης, γραμματέας ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Μπανιάς από την ΑΚΟΑ, ο αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ. Αντ. Σαμαράς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ