Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμούν τον Γιάννη Ρίτσο

Την Κυριακή στη Δραπετσώνα

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Γ. Ρίτσου διοργανώνουν τηνΚυριακή 12 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Ποντίων Πειραιά στη Δραπετσώνα (Καπετανίδου και Σωκράτους) ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής, η Ενωση Ποντίων Πειραιά, ο Σύλλογος Γυναικών "Η Κυψέλη" και η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες για τη ζωή και το έργο του ποιητή και η ορχήστρα θα παίζει μελοποιημένα ποιήματά του από τον "Επιτάφιο" και άλλα έργα του. Επίσης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στα παρευρισκόμενα μέλη της οικογένειας του ποιητή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Γιάννης Νικολόπουλος, συγγραφέας και ερευνητής, η Τζίνα Καλογήρου, λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ρένα Ρηνιώτη, ποιήτρια, ο Νίκος Δούγιας, ηθοποιός και εξαμελής ορχήστρα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Χαραυγής.

Οι διοργανωτές, όπως αναφέρουν, με την εκδήλωση αυτή επιδιώκουν να συμβάλουν στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς "πάνω στις όμορφες, λαμπρές, επαναστατικές και κυρίως φρέσκες ιδέες του Γιάννη Ρίτσου, μεταλαμπαδεύοντας στην ψυχή τους το πνεύμα των αγώνων του ποιητή για ένα καλύτερα αύριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ