Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ανώμαλη προσγείωση

Οι θριαμβευτές του Αμστερνταμ σκόνταψαν στη Νεάπολη, χάνοντας με 1 - 2. Ξέφυγε η ΑΕΚ. "Αποχή" των "ερυθρόλευκων" οπαδών

Μιμούμενοι τον Μιχάλη Βιολάρη, που πριν από αρκετά χρόνια τραγουδούσε "τι Λωζάνη, τι Κοζάνη", οι παίχτες του Παναθηναϊκού θέλησαν να κάνουν το ίδιο προχτές... τραγουδώντας τι Αμστερνταμ, τι Νίκαια. Ομως, φαλτσάρισαν αφού φάνηκαν "μεθυσμένοι" από τα επινίκια, με αποτέλεσμα την αποκαθήλωσή τους από το πρώτο σκαλί της βαθμολογίας.

Ο Μπλαχίν και οι παίχτες του περίμεναν ότι οι "πράσινοι" θα είναι κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια στο Αμστερνταμ και με σύμμαχο τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο πήραν αυτό που ήθελαν με έξυπνο τρόπο. Δίκην κομάντος αιφνιδίασαν, χτύπησαν και έφυγαν νικητές με 2 - 1.

Την ίδια ώρα στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ χωρίς να αγγίξει τα συνηθισμένα επίπεδα απόδοσης και με αρκετή τύχη στο πλευρό της επικρατούσε του Απόλλωνα με 1 - 0 και αισθανόταν ξανά τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής.

Για τους φιλοξενούμενους (είχαν αρκετές απουσίες) μάλλον ήταν από τις λίγες φορές που "ευχαριστήθηκαν" την ήττα. Οπως παραδέχτηκε ο Γ. Παθιακάκης, τώρα ελπίζουν να κερδίσει και το ντέρμπι η ΑΕΚ, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα, για να βγουν στο κυπελλούχων.

Αν υπήρχε πρόστιμο για την κακοποίηση του αθλήματος, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πλήρωναν πολλά λεφτά. Ενενήντα λεπτά επιδίδονταν σε αντιποδόσφαιρο με συνέπεια το 1 - 0 στο άδειο Καραϊσκάκη να φαντάζει μαγική εικόνα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έμειναν έξω από το γήπεδο και απέτρεπαν όσους ήθελαν να μπουν. Τα 6.191 εισιτήρια μιλούν από μόνα τους. Επεισόδια και ζημιές προκάλεσαν στο κέντρο της Αθήνας οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν 88, αλλά τελικά κρατήθηκαν μόνο τρεις.

Μάχη θα γίνει για την τέταρτη προνομιούχο θέση, η οποία ίσως οδηγήσει στην Ευρώπη. Ο ΟΦΗ γνώρισε τη συντριβή από τον Ηρακλή με 5 - 1 και μπαίνει σε περιπέτειες. Εχει τρία... βήματα πίσω του τον εκπληκτικό φέτος Εδεσσαϊκό που "έπνιξε" τον Εθνικό με 6 - 2 και έξι πόντους το Γηραιό.

Στην αντίπερα όχθη, το μονοπάτι των καταραμένων αγωνίζονται να αποφύγουν έξι ομάδες. Στο... χορό του υποβιβασμού είναι (λιγότερο ή περισσότερο κοντά) Λάρισα, Πανιώνιος, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, ΠΑΟΚ και Αρης.

Στη Ν. Σμύρνη η ένταση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο. Συχνά - πυκνά διακοπές, προπηλακισμοί και... παρέλαση στο τερέν σχετικών και μη. Πάντως, η επικράτηση των γηπεδούχων (όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο) ήταν δίκαιη.

Στη Λάρισα μετά από πολύ καιρό βγήκε ο αυγερινός της νίκης που ενίσχυσε τις ελπίδες παραμονής. Ταυτόχρονα έβαλε σε σοβαρές περιπέτειες την Παναχαϊκή. Επισφαλής νιώθει και ο Αρης αφού το 4 - 0 στην Ξάνθη τον αφήνει στους 32 βαθμούς, δηλαδή έξι παραπάνω από την καταδικαστική 16η θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ