Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Νυν πρωταγωνιστές οι πρώην

Ως αγωνιστική των πρώην θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρεμιέρα στην Α' Εθνική. Στο ντέρμπι της άδειας Τούμπας αλλά και στο Καυτατζόγλειο, με τη νυν ομάδα τους 4 παίχτες σκόραραν απέναντι στην προηγούμενη. Κατά τ' άλλα, οι περισσότερες ομάδες δεν ήταν έτοιμες, ενώ τα κλασικά προβλήματα (π.χ., γήπεδα, διαιτησία, αρνητικές συμπεριφορές κλπ.) δεν έλειψαν. Ενθαρρυντικό στοιχείο τα αρκετά, κάποια από τα οποία μεγάλης δυσκολίας και ομορφιάς, γκολ.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ όχι όμως και τις αδυναμίες του. Το τελικό 2 - 0 ήρθε από τους Γεωργιάδη, Καφέ, οι οποίοι σε ένδειξη σεβασμού δεν πανηγύρισαν. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν εύκολα στο πρώτο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι ήταν ομάδα και οι φιλοξενούμενοι, στο μεγαλύτερο διάστημα, ένα προβληματικό σύνολο. Ετσι το χαμένο πέναλτι του Γιασεμή και η απειρία των παιχτών του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την ατομική ποιότητα των περισσοτέρων «ερυθρολεύκων» έφεραν τη νίκη.

Καταιγιστικός ο Ηρακλής διά... περιπάτου κέρδισε 4 - 0 τον ΟΦΗ, με τα δύο γκολ να προέρχονται από τους πρώην «ομιλητές», Μαχλά και Κιάσσο. Σαφέστατα ρόλο στην απόδοση και μάλλον την έκταση του σκορ έπαιξε για τους «ασπρόμαυρους» η αποβολή του Κολιτσιδάκη (18'). Αρκετά αγχωτική ήταν η νίκη για τον Παναθηναϊκό με ένα υπέροχο γκολ πάντως. Απέναντι στην καλά οργανωμένη και «κλειστή» άμυνα της Ξάνθης, συνάντησε πολλά προβλήματα. Δεν έδειξε να έχει πολλές λύσεις και στηρίγματα, περιμένοντας σχεδόν τα πάντα από τον Σανμαρτεάν.

Οι τρεις βαθμοί και η θετική ψυχολογία ενόψει Γκρασχόπερς, ήταν το κέρδος της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με το Αιγάλεω. Κάποιες στιγμές οι νικητές απέδωσαν καλά, όμως έτοιμοι (στο βαθμό που υπόσχονταν τα στελέχη τους) δεν είναι. Αν μάλιστα την Τετάρτη έχουν την ίδια αστοχία και κυρίως αμυντική λειτουργία, ίσως αντιμετωπίσουν σοβαρότερες και επώδυνες συνέπειες. Πλέον ο Μπάγεβιτς πάντως αγωνιά για την κατάσταση των Κασάπη, Τσάρτα. Το Αιγάλεω παρουσίασε το γνωστό αξιόμαχο σύνολο και άξιζε ένα γκολ. Ντροπή ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος που έθετε σε σοβαρότατο κίνδυνο την ακεραιότητα των παιχτών.

Τα πλήρη αποτελέσματα: Αιγάλεω - ΑΕΚ 0-1 (19` Οκκάς), Προοδευτική - Χαλκηδόνα 1-1 (35` Χανιώτης - 69` Κοζανίδης), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (18` Γεωργιάδης, 76` Καφές), Ακράτητος - Αρης (67` Στεφανίδης), Ηρακλής - ΟΦΗ (58` Μαχλάς, 71` Κιάσσος, 74` Μουράτι, 87` Μιέτσελ), Πανιώνιος - Πανηλειακός (3`, 38` Πίνο, 81` Κόντης - 47` Σπυρόπουλος, 50` Μαρκορά), Ιωνικός - Καλλιθέα 3-2 (7`, 83` Μακόρ, 44` Σιμόνε - 63` Σκαρμούτσος, 90` Τάτσης), Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0 (84` Κωνσταντινίδης).

Τη 2η αγωνιστική θα αναμετρηθούν: ΠΑΟΚ - Αιγάλεω, ΑΕΚ - Ιωνικός, Ολυμπιακός - Ακράτητος, Καλλιθέα - Ηρακλής, Αρης - Προοδευτική, ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, Χαλκηδόνα - Πανηλειακός, Ξάνθη - Πανιώνιος.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Κανένας από τους φιλοξενούμενους δεν κατάφερε να κερδίσει στην πρεμιέρα του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι: Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-1 (Καρακατσάνης 46', Γιαννενάκης 50' - Δημήτρης 90'), ΠΑΣ Γιάννινα - Καλαμάτα 1-0 (Βιντόγεβιτς), Παναχαϊκή - Κέρκυρα 1-1 (Παρασκευόπουλος 48' - Παπαποστόλου 56'), Απόλλωνας Καλαμαριάς - Εθνικός Αστέρας 1-0 (Κλέιτον 22'), Φωστήρας - Πατραϊκός 2-1 (Ζώκος 46', Δασκαλάκης 81' - Γκατσής 68'), Απόλλωνας Σμύρνης - Ποσειδώνας Νέων Πόρων 1-1 (Αναστασάκος πέναλτι 57' - Γιώργος Αραμπατζής 23'), Πανσερραϊκός - Κασσάνδρα 1-0 (Νίκος Αραμπατζής 20'). Ο Ατρόμητος δεν αγωνίστηκε καθώς ακόμα δεν έχει επίσημα οριστεί από την ΕΠΑΕ η «ομάδα Α», που θα συμπληρώσει τη 16άδα των συμμετεχουσών ΠΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ