Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μ. - ΠΑΟ
"Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού"

Τα σχέδια του Μάλκοβιτς για το σημερινό ημιτελικό. Με τρίποντα απειλούν οι Ρώσοι

Το Παλέ Ντε Μπερσί του Παρισιού ανοίγει σήμερα τις πύλες του για να φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες της περιόδου. Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, στην αφετηρία για τον μεγάλο τελικό της Πέμπτης. Ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα;

Την πρωταθλήτρια Ρωσίας ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, κι όποιος στοιχηματίσει από τη μια ή την άλλη πλευρά, έχει 50% πιθανότητες να χάσει τα λεφτά του. Αντίθετες πλευρές του ίδιου νομίσματος είναι οι δύο ομάδες. Με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και την περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ, θα μπορούσες να συνθέσεις μια υπερομάδα. Οι Ρώσοι από τα 6.25μ. μπορούν να σε σκοτώσουν αν βρεθούν στη βραδιά τους, αλλά κι οι "πράσινοι" να σε βάλουν στα καλάθια αν επιβάλουν το παιχνίδι τους. Μην περιμένετε όμως θέαμα. Οπως τόνισε ο Μπ. Μάλκοβιτς λίγο πριν ο Παναθηναϊκός αναχωρήσει για το Παρίσι, "στα παιχνίδια αυτού του επιπέδου δεν υπάρχει ποιότητα. Κερδίζουν οι ομάδες που ελέγχουν το ρυθμό. Δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα ιδιαίτερο. Είναι μια δημόσια προπόνηση και τίποτα περισσότερο". Ο Σέρβος προπονητής αν και δηλώνει ότι ο ψυχολογικός παράγοντας είναι άριστα συνδεδεμένος με τη φυσική κατάσταση, προσπάθησε να κρατήσει τους παίκτες του μακριά από συγκινήσεις και φορτίσεις της τελευταίας στιγμής. Υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να δεχτεί τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του, αλλά βρήκε άλλοθι για να καλύψει το χάντικαπ. "Δέχομαι ό,τι μου προσάπτουν. Ημουνα φαβορί στη Σαραγόσα το 1990, αουτσάιντερ στο Μόναχο το 1989 και στην Αθήνα το 1993". Και στις τρεις περιπτώσεις αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης, άρα τα φαβορί και τα αουτσάιντερ είναι για τους προληπτικούς και τίποτα περισσότερο.

Ο Ουίλκινς

"Πεινασμένο για τίτλο" χαρακτηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ" τον Παναθηναϊκό, φιλοξενώντας παράλληλα δηλώσεις του Ντ. Ουίλκινς που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το που πάτησε το πόδι του στο Παρίσι. "Θέλω πολύ αυτόν τον τίτλο και βρισκόμαστε μόλις δύο αγώνες πριν την κατάκτησή του. Θα αφιερώσω το τρόπαιο στον πατέρα μου που έχασα πρόσφατα, αλλά και στους χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού που αξίζουν μια τέτοια ικανοποίηση" δήλωσε ο Αμερικανός.

Οι Ρώσοι

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αισιοδοξούν. "Δεν είμαστε φαβορί, αλλά αρκετά ισχυροί για να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο αντίπαλο κι εγώ έναν μεγάλο προπονητή. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα και να κτυπήσουμε το παιχνίδι από την περιφέρεια, με σουτ τριών πόντων. Θα τα βάλουμε όμως;" αναρωτήθηκε ο Ρώσος προπονητής Στ. Ερέμιν. Θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Κουντέλιν που έχει αναδειχτεί σε κορυφαίο τριποντάκια της διοργάνωσης. Αν έχει μαζί του και την τύχη... γιατί μην ξεχνάμε ότι το τρίποντο είναι ρώσικη ρουλέτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ