Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις

"Τα βρήκαν" τελικά χτες ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος και οι διοικήσεις των Σωματείων Καθαριότητας του δήμου, αφού, στη συνάντησή τους, ο μεν υποσχέθηκε ικανοποίηση των αιτημάτων τους, οι δε, "ανακουφισμένοι" από την καλή θέληση του δημάρχου, αποφάσισαν την αναστολή της 48ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη.

Οι διοικήσεις των τεσσάρων σωματείων επέλεξαν την ξεχωριστή δράση, διασπώντας έτσι τον αγώνα της πλειοψηφίας των εργαζομένων στους δήμους και ανάγοντας τον Δ. Αβραμόπουλο σε "αρμόδιο" να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Ο δήμαρχος της Αθήνας υποσχέθηκε ότι, με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, θα υποστηρίξει τα αιτήματά τους στις συζητήσεις που θα έχει με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των σωματείων Ζ. Πέρρος,και πρόεδρος της ΠΟΠ - ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι δίνει 10 μέρες διορία στην κυβέρνηση για την επίλυση των αιτημάτων τους, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα βασικά αιτήματα που θέτουν τα συγκεκριμένα σωματεία είναι η επαναφορά των μονίμων σε εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου, η εφαρμογή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για το 1995, η οποία έχει κριθεί παράνομη από το υπουργείο Εσωτερικών και οι προσλήψεις εργαζομένων. Η κίνηση αυτή μόνο αντισυναδελφική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δε συμβαδίζει με τον αγώνα της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που εκφράζονται μέσα από την ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία προβάλλει σαν βασικό αίτημα την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ